Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Avrupa Şampiyonası Halkbank, 6'lı play-off rövanş maçında, sahasında Rusya'nın Zenit Kazan takımını 3-2 yenmesine rağmen elendi - Voleybol Haberleri

        Halkbank: 3 - Zenit Kazan: 2

        Salon: TVF Başkent

        Hakemler: Laszlo Adler (Macaristan), Pasi Hakkarainen (Finlandiya)

        Halkbank: Kubiak, Mozdzonek, Sokolov, Burutay Subaşı, Resul Tekeli, Ulaş Kıyak (Nuri Şahin, Can Ayvazoğlu, Emre Batur, Abdullah Çam, Esko)

        Zenit Kazan: Venero, Ashchev, Mikhailov, Anderson, Apalikov, Marouflakrani (Salparov, Gutsalyuk, Kobzar, Poletaev, Sivozhelez)

        Setler: 25-23, 17-25, 25-18, 23-25, 16-14

        Süre: 119 dakika (29, 24, 23, 27, 16)

        Sarı kart: Kubiak (Halkbank)

        DenizBank Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonlar Ligi'nde Halkbank, 6'lı play-off rövanş maçında, sahasında Rusya'nın Zenit Kazan takımını 3-2 yenmesine rağmen elendi.

        Maça Sokolov'un etkili oyunuyla başlayan Halkbank, Bulgar oyuncunun üst üste aldığı 3 sayıyla 4-1 öne geçti. Rus ekibi çabuk toparlandı ve önce eşitliği sağladı, ardından da öne geçerek, ilk teknik molayı 8-5 üstün tamamladı. Teknik molanın ardından hakem kararları iki takımın da tepkisini çekti. Kubiack, bir itiraz sonrası sarı kart görürken, Zenit Kazan'ın Kübalı oyuncusu Venero ve Mikhailov ile farkı açtı: 8-14 Bu dakikadan sonra Burutay ve Resul ile hücumda etkili olan Halkbank, 5-0'lık seri yakaladı ve farkı 1'e indirdi: 13-14 İkinci teknik mola 16-15 Rus takımın üstünlüğüyle geçildi. Etkili servisle rakibinin hücum gücünü kıran Halkbank 18-17 öne geçti. Karşılıklı sayılarla geçen son bölümde Halkbank, pasör Ulaş, Burutay, Resul ve Sokolov'un müthiş oyunuyla seti 25-23 önde bitirdi ve 1-0 öne geçti.

        İkinci setin ilk teknik molasını 8-6 önde geçen Rus ekibi, file önünde Anderson ve Mikhailov ile üstünlük kurdu. Halkbank, Sokolov'un yanı sıra Emre ve Resul ile hücumlardan sayı bulsa da farkın açılmasına engel olamadı. Zenit Kazan, ikinci teknik molasını da 16-11 önde geçtiği settin kalan bölümünde, hem orta alandan, hem de köşelerden oldukça etkili hücum yaptı. Farkı koruyan Rus ekibi seti 25-17 önde bitirdi ve skora denge getirdi: 1-1

        Halkbank, 3. sete çok iyi başladı. Sakat olduğu için bu maçta forma giyemeyen Kübalı Juantorena'nın yokluğunu aratmayan Sokolov'un yanı sıra file önünde Resul ile etkili olan Türk temsilcisi, ilk teknik molayı 8-3 önde geçti. Venero ile etkili olan Zenit Kazan, farkı azaltmayı başarsa da 2. teknik mola da 16-13 Halkbank'ın üstünlüğüyle tamamlandı. Halkbank, molanın ardından rakibine göz açtırmadı. İyi savunma yapamayan Zenit Kazan, hücumda da iyi organize olamadı. Burutay, Resul ve Sokolov ile etkili olan Halkbank, seti 25-18 alarak, 2-1 öne geçti.

        4. set karşılıklı sayılarla başladı. İlk teknik mola 8-7 Rus ekibinin üstünlüğüyle tamamlanırken, molanın ardından file önünde etten duvar ören Halkbank, 4-0'lık seri yakaladı ve 11-8 öne geçti. Türk temsilcisi servis hatalarından sayı kaybetse de farkı korudu ve 2. teknik molayı 16-13 üstün bitirdi. Blok-out'lardan sayı bulan Zenit Kazan 17-17 eşitliği sağladı. Bundan sonraki bölüm, karşılıklı alınan sayılarla 22-22 beraberlikle geçildi. Set, 25-23 Zenit Kazan lehine sonuçlanınca, Halkbank tur atlama şansını yitirdi: 2-2

        Son sette dizinden rahatsızlanan libero Nuri Şahin'in yerine Can Ayvazoğlu libero formasını giydi. Saha değişimine 8-6 önde giren Zenit Kazan karşısında seti 16-14 önde bitiren Halkbank, maçı 3-2 kazandı. İki maç sonunda puan üstünlüğü bulunan Zenit Kazan, Dörtlü Final'e yükselen taraf oldu.

        Rus ekibi sahasındaki ilk maçta Halkbank'ı 3-0 mağlup etmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ