Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi "Hedef tüm kulvarlarda altın madalya", Ulaş Kıyak iddialı konuştu, Ulaş Kıyak açıklama, Ulaş Kıyak röportaj, Halkbank tüm kulvarda madalya kazanmak istiyor - Voleybol Haberleri

        Kıyak, ilk yarıda hedefledikleri oyun sistemini oturttuklarını ve devreyi "namağlup" lider tamamladıkları için mutlu olduklarını belirtti. Galibiyet ve mağlubiyet sayısının şu an için önemli olmadığını vurgulayan Kıyak, "Amaç, güzel oyunla takımın performansını daha da yukarılara çekebilmek. Namağlup olmak tabii ki güzel ama önemli olan iyi oyun oynayabilmek" dedi.

        Ligde ikinci yarının yoğun geçeceğini belirten Kıyak, Türkiye Kupası, lig ve Avrupa Şampiyonlar Ligi olmak üzere 3 kulvarda da şampiyonluk hedeflediklerini kaydetti.

        "SİR SAFETY RÖVANŞINI İPLE ÇEKİYORUZ"

        Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu "ağacın en üstündeki meyve" olarak niteleyen Kıyak, düzgün adımlarla, kırılmayacak dallara basarak o meyveyi almak istediklerini söyledi.

        Özellikle ay sonunun önemli olduğunu dile getiren Kıyak, "Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde gruptaki son iki maçımızı bu tarihlerde oynayacağız. İlk hedefimiz gruptan çıkmak ancak stratejimiz tüm maçları tek tek düşünmek. Beşinci maçımızı gelecek hafta Belçikalı Noliko ile yapacağız. Altıncı ve son maçımızda ise gruptaki ilk maçta hiç beklemediğimiz bir şekilde yenildiğimiz Sir Safety ile karşılaşacağız. Açıkçası bu rövanşı iple çekiyoruz" ifadelerini kullandı.

        Kıyak, Sir Safety ile 27 Ocak'ta karşılaşacaklarını anımsatarak, "Sir Safety ile ilk maçımızda, yeni kurulan bir takım oluşumuzun dezavantajını yaşadık. Takım henüz tam oturmamıştı. Yenilgi hepimizi çok üzdü. Rövanş maçında çok iyi bir oyunla galip geleceğimize inanıyorum. Gruptan lider çıkmak istiyoruz. Bu, bir sonraki tur için bize avantaj sağlayacak" diye konuştu.

        "BEKLENMEYEN GELİŞMELERİN BEDELİNİ AĞIR ÖDEMEYEN BİR TAKIMIZ"

        Kıyak, kendisi de dahil olmak üzere sakatlıkların yaşandığını anlatarak, takımda hiç kimsenin eksikliğinin olumsuz anlamda hissedilmediğini kaydetti.

        Vücudunun bir kaç yerinde kırık olduğunu, bir ay önce de antrenmanda serçe parmağını kırdığını belirten Kıyak, Arkas Spor maçında ayak bileği dönen Burutay Subaşı'nın 6 haftadır tedavi gördüğünü ve yeni yeni takıma dahil olduğunu dile getirdi.

        Takımın her noktasının güçlü olduğunu vurgulayan Kıyak, "Beklenmeyen gelişmelerin bedelini ağır ödemeyen bir takımız" dedi.

        Kıyak, yönetim kadrosunda voleybolu bilen insanların yer aldığını ifade ederek, "Yönetim, takım oluştururken nokta atışı yapıyor. Öyle oyuncular geliyor ki uyum sorunu hiç yaşanmıyor. Oyuncuların performanslarının yanı sıra karakterlerine de bakılıyor" diye konuştu.

        "OYUNCULARIN HEPSİ ÇOK DÜZGÜN İNSANLAR"

        Kıyak, Halkbank'tan kaptan olarak ayrılıp, kaptan olarak geri döndüğünü belirterek, bunun gurur verici olduğunu söyledi.

        "Böyle bir takıma kaptanlık yapmak herkese nasip olmaz" diyen Kıyak, şöyle devam etti:

        "Büyük oyuncuların olduğu büyük bir kulüpteyim. Buna rağmen kaptanlık yaparken hiç zorlanmıyorum. Oyuncuların hepsi çok düzgün insanlar. Zaten milli takımlarda da kaptanlık yaptığım için alışkınım. Takımda işler iyi gidiyor ama kötü gittiğinde de birbirimize destek olacağımıza inanıyorum. Tecrübeli bir ekibiz. Hedefimiz tüm kulvarlarda altın madalya. İnşallah bir ilki yaşatarak Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu ülkemize getiririz."

        "HER SAYININ BANA BİR ŞEY ÖĞRETTİĞİNİ BİLİYORUM"

        Kıyak, 33 yaşında olduğunu ve kariyeri süresince her zaman oynama şansı bulduğunu kaydetti. Kıyak, "Her sayının bana bir şey öğrettiğini biliyorum. Deneme yanılma yoluyla öğreniyorum. Kariyerim süresince iyi yerlerde bulunmamı belki de buna bağlayabilirim. Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu alsak da benim için mücadele bitmez. Her zaman yeni bir hedef çıkacaktır" diye konuştu.

        Özellikle yabancı oyuncu sayısının fazla olduğu liglerde çoğu oyuncunun kendisi kadar çok oynama şansı bulamadığına dikkati çeken Kıyak, "Yabancı oyuncu sayısı kulüp bazında başarı için önemli ama milli takımlara olumsuz yansıdığını düşünüyorum" dedi.

        Milli pasör Ulaş Kıyak, kaliteli yabancı oyuncuların yerli oyunculara fayda sağladığını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Bu faydanın alınabilmesi için yerli oyuncuların da egosuz olması gerekiyor. Yerli oyuncu, yabancıyla antrenman yapıyor, bir şeyler öğreniyor ama birlikte sahada yer alma şansları olmuyor. Hele ki bazı pozisyonlarda yerli oyuncunun hiç şansı yok, çünkü kulüp o pozisyona illa ki her sezon yabacı transfer alıyor. Bu da milli takıma olumsuz yansıyor. Tecrübe eksikliği milli takıma yansıyor."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ