Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi Ziraat Bankası Voleybol Takımı - Voleybol Haberleri

        Benitez, ilk haftası geride kalan Erkekler Birinci Ligi'yle ilgili yaptığı açıklamada, bu yıl takımların çok güçlü kadrolar kurduğunu belirterek, "Yabancı oyunculara baktığımızda, her sezon daha da nitelikli oyuncuların Türkiye'ye geldiğini görüyoruz. Bu yıl kurulan kadrolar gerçekten çok kaliteli. Türkiye, tarihinin en güçlü ligini yaşayacak" diye konuştu.

        Geçen sezona oranla daha mücadeleci bir kadro kurmaya çalıştıklarını anlatan İspanyol çalıştırıcı, "Hedefimiz Avrupa kupalarına katılabilmek. Yerli oyuncularımızda değişiklik yaptık. Milli pasör Hüseyin Koç ile libero Volkan Döne aramıza katıldı. Yabancı oyuncularda ise daha tecrübeli olanları tercih ettik. Amacımız, performanslarının yanı sıra tecrübeleriyle de genç olan takıma katkı sağlayabilmeleri" ifadelerini kullandı.

        "ARTIK LİG ETABINDAN PLAY-OFF'A PUAN TAŞIYAMAYACAĞIZ"

        Bu yıl lig sistemindeki değişikliğe de değinen Benitez, şöyle devam etti:

        "Artık lig etabından play-off'a puan taşımayacağız. Her şey play-off'taki sıralamaya göre belli olacak. Bu da işleri daha zorlaştıracak. Kulüp yönetimi, gelecek yıl takımı Avrupa kupalarında izlemek istiyor. Hepimizin isteği bu yönde. İlk 3 konusunda bir şey söyleyemem ama ilk 5 içinde yer alıp seneye Avrupa kupası maçı oynamak en büyük hedefimiz. Bunun için mücadele edeceğiz."

        Geçen sezonun şampiyonu Halkbank'ın, bu yıla yeni yıldız oyuncularla girdiğini ve kadrosunu iyice oturttuğunu vurgulayan Benitez, başkent ekibinin yine şampiyonluğun en büyük adaylarından olduğunu kaydetti.

        Türk oyuncuların da her geçen yıl kendini geliştirdiğini vurgulayan İspanyol antrenör, "Tüm takımlar artık birbirini yenebilecek seviyede. Umarım eğlenerek oynayacağımız bir yıl olur. Hedefimize ulaşmak için çok çalışıyoruz. En büyük temennimiz emeklerimizin karşılığını almak" diye konuştu.

        Sportif direktörlüğünü eski milli voleybolculardan Barış Hamaz'ın yaptığı ekipte, Fernando Munoz Benitez'in yardımcılığını Erkan Toğan ile Görkem İşgüzar yürütüyor.

        Takım kadrosu ise şöyle: Hüseyin Koç, Cüneyt Dağcı, Israel Rodriguez Calderon, Antonin Rouzier, Serhat Coşkun, Volkan Döne, Eren Uğur, Berkan Bozan, Alexandre Ferreira, Koray Şahin, Burak Güngör, Alperay Demirciler, Cansın Ogbai Enaboifo, Vahit Emre Savaş, Selim Demir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ