Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor UEFA'dan Trabzon'a müjde! - Futbol Haberleri

        UEFA, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden men edilen Fenerbahçe'nin yerine grup maçlarına Trabzonspor'un dahil edilmesine karar verdi.

        UEFA, internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, UEFA Başkanı ile İcra Komitesi'nin 4 üyesinden oluşan Acil Durum Paneli'nin, Türkiye Futbol Federasyonunun men kararını almasının ardından toplandığını ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yarın belirlenecek gruplara, Süper Lig'de geçen sezonu ikinci sırada tamamlayan Trabzonspor'un dahil edilmesini kararlaştırdığını bildirdi.

        Açıklamada, Trabzonspor'un Athletic Bilbao ile yapacağı Avrupa Ligi rövanş karşılaşmasının iptal edildiği de kaydedildi.

        UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, Panel'in aldığı kararla ilgili açıklamasında, ''Panel, Türkiye Futbol Federasyonunun, futbolun korunması amacıyla şikeye karşı sıfır tolerans politikasına uygun olarak aldığı kararı göz önünde bulundurmuştur. Federasyon, bu kararıyla yolsuzlukla mücadelede tam bir sorumluluk üstlendiğini göstermiştir'' ifadesini kullandı.

        İLK KEZ ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE

        UEFA'nın, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden men edilen Fenerbahçe'nin yerine grup maçlarına Trabzonspor'un dahil edilmesi kararıyla birlikte bordo-mavililer, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kaldı.

        Bu sezon UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Portekiz'in Benfica takımına 2-0 ve 1-1'lik sonuçlarla elenerek, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etmek zorunda kalan bordo-mavilier, Athletic Bilbao ile 0-0'ın rövanşında yarın Türk Telekom Arena Stadı'da yapacağı maçı beklerken, UEFA'nın kararıyla büyük sevinç yaşadı.

        2004-2005 ve 2005-2006 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarında elenerek gruplara kalma başarısı gösteremeyen Karadeniz ekibi, bu kararla birlikte ilk kez grup maçları oynama hakkı elde etti.

        Trabzonspor, 2004-2005 sezonunda 2. ön eleme turunda Letonya'nın Skonta Riga takımı karşısında deplasmanda 1-1 berabere kalıp, rakibini sahasında 3-0 yenerek 3. ön eleme turuna yükselmişti. Ancak bordo-mavilier, 3. ön eleme turunda ise Ukrayna'nın Dinomo Kiev takımını deplasmanda 2-1 mağlup etmesine karşın sahasında rakibine 2-0 kaybedince gruplara kalamamıştı.

        2005-2006 sezonunda, teknik direktör Şenol Güneş döneminde Kıbrıs Rum Kesimi'nin Anarthosis Famagusta takımına 2. ön eleme turunda 3-1 yenilen bordo-mavililer, sahasında 1-0 galip gelmesine karşın bir üst tura yükselememişti.

        Bu sezon da Benfica ile eşleşen ve ilk maçta rakibine 2-0 yenilen bordo-mavililer, İstanbul'da rakibi ile 1-1 berabere kalarak, yine elenen taraf olmuştu.

        BAŞKAN ŞENER: "TARAFTARIMIZ SAĞDUYULU OLSUN"

        Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, UEFA'nın Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden men edilen Fenerbahçe'nin yerine grup maçlarına Trabzonspor'un dahil edilmesi kararına ilişkin olarak, 'Türkiye'yi en iyi şekilde Şampiyonlar Ligi'nde temsil edeceğiz'' dedi.

        Şener, UEFA'nın ortaya çıkan durum karşısında kendilerinin Şampiyonlar Ligi'ne katılmasına karar verdiğini ifade ederek, ''Ancak hukuki durumlar karşısında konuşmak istemiyorum. Bize bu karar bildirildi. Bizim için şu an farklı duygularda bir şey. Kısmet böyleymiş. Şimdi yarınki kura çekimi var. Asbaşkanımız Nevzat Şakar, kura çekimine gidecek. Kurayı bekleyeceğiz. Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde en iyi şekilde temsil edeceğiz'' dedi.

        Tarihlerinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olmalarına ilişkin olarak ise Şener, ''Bu şekilde gitmek varmış. İnşallah bundan sonra uzun yılar Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceğiz. Bu potansiyel Trabzonspor'da var'' diye konuştu.

        Fenerbahçe'nin üzüntüsünün kendilerinin sevinci olamayacağını vurgulayan Şener, ''Taraftarlarımız, çok abartılı sevinç yapmasınlar. Başkalarının üzüntüsü varken, taraftarlarımız daha sağduyulu sakin olsunlar'' ifadelerini kullandı.

        ''HOCA KAMPI DAĞITTI'

        Başkan Şener, Athletic Bilbao ile yapacakları maçı beklerken alınan kararın ardından, teknik direktör Şenol Güneş'in de oyunculara izin vererek kampı dağıttığını söyledi.

        Şener, gelecek hafta pazartesi gününe kadar takımın izinli olacağını ve daha sonra çalışmalara başlayacağını da kaydetti.

        HASAN YENER: "HAK ETTİĞİMİZ BİR ÖDÜLDÜ"

        Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, UEFA'nın Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden men edilen Fenerbahçe'nin yerine grup maçlarına Trabzonspor'u dahil etmesiyle ilgili olarak, ''Hak ettiğimiz bir ödüldü'' dedi.

        Yener, böyle bir kararın ardından sevinmemenin elde olmadığını belirterek, ''Ama başkalarının mutsuzluğu üzerine inşa edilen bir mutluluk değil. Hak ettiğimiz bir ödül bana göre'' diye konuştu.

        Trabzonspor olarak geçen sezon 82 puan toplayarak ligi bitirdiklerini kaydeden Yener, 'Trabzonspor olarak geçen sene verdiğimiz mücadele ile Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı hak ettiğimizi düşünüyorduk. Bundan sonra hedefimiz Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek'' ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ