Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis Amerika Açık Marin Cilic şampiyonluk, Marin Cilic ABD Açık şampiyonluk, ABD Açık'ın tek erkekler finali, ABD Açık'ın tek erkekler şampiyon - Tenis Haberleri

        Sezonun son "grand slam" tenis turnuvası ABD Açık'ın tek erkekler finalinde Japon Kei Nishikori'yi 3-0 yenen Hırvat Marin Cilic şampiyon oldu.

        ABD'nin New York kentinde Arthur Ashe kortunda düzenlenen ve tenis meraklılarının yoğun ilgi gösterdiği turnuvanın tek erkekler finalinde 14 numaralı seribaşı Marin Cilic ile dünya 10 numarası Kei Nishikori karşı karşıya geldi.

        Yarı finalde turnuvanın favori tenisçilerinden İsviçreli Roger Federer'i elemesiyle dikkati çeken Hırvat Cilic, maça hızlı başlayan taraf oldu. Etkili "winner"larıyla Japon rakibine üstünlük kuran Cilic, seti 6-3 alarak 1-0 öne geçti.

        Yarı finalde dünya 1 numarası Novak Djokovic'i eleyerek öne çıkan Japon Nishikori karşısında ikinci ve üçüncü sette de üstün bir performans gösteren Cilic, sert servislerinin de yardımıyla bu setleri de 6-3 aldı ve karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

        Kariyerinde ilk kez bir grand-slam turnuvasından zaferle ayrılan Hırvat tenisçi, maçın ardından düzenlenen kupa töreninde, doping kullanmaktan geçen yıl aldığı men cezasını hatırlatarak, "Benim için çok zorlu ama faydalı bir dönem olmuştu. Biraz daha olgunlaştım ve dinlenmek yerine sürekli çalışarak kendimi geliştirdim. Bu da fiziksel yönden ilerlememi sağladı. Oyunumu geliştirmeme ve bugünkü seviyeye gelmem de bu ara sayesinde oldu" ifadelerini kullandı.

        Almanya'nın Münih kentinde 2013 yılının nisan ayında düzenlenen BMW Açık Turnuvası sırasında Cilic'ten alınan doping numunesinde, yasaklı "nikethamide" maddesine rastlanmış ve Hırvat tenisçiye 9 ay men cezası verilmişti. Dopingli maddeyi bilerek kullanmadığını öne süren Cilic, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS)'a başvurmuş ve cezası 4 aya indirilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ