Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis Amerika Açık İpek Soylu şampiyonluk, İpek Soylu çiftlerde şampiyonluk, İpek Soylu ABD Açık şampiyonluk, İpek Soylu açıklama - Tenis Haberleri

        HTSPOR ÖZEL HABER / MURAT AĞCA

        İpek Soylu’nun ABD Açık’ta genç bayanlar çiftler şampiyonluğuna giden yolu tesadüfler ve sürprizlerle dolu. Junior defterini Wimbledon sonrası kapatmayı düşünen 18 yaşındaki Soylu, son anda karar değiştirip ABD Açık’a gitti. Yine son anda çiftlere girme kararı aldı.

        Ve daha önce hiç oynamadığı İsviçreli partneri Jil Belen Teichmann ile New York’ta tesadüfen çift olup, kupaya uzandı. Annesi karateci, babası cimnastikçi olan, stili ve fiziğiyle Sharapova’ya benzetilen Soylu’yu, ABD Açık sonrası sadece bir gece için uğradığı İstanbul’da yakaladık.

        TÜRKİYE'NİN İLK GRAND SLAM ŞAMPİYONU OLDUN,NASIL HİSSEDİYORSUN?

        “Hala inanamıyorum ve bu duyguyu tekrar tekrar yaşamak istiyorum. Düşünüyorum da maç puanını hatırlamıyorum bile. İnanın maç nasıl bitti, bilmiyorum. Sonrası müthişti. Hiç bu günler geçsin istemiyorum. Benim için büyük motivasyon oldu."

        TURNUVA ÖNCESİ BEKLENTİN BU KADAR YÜKSEKMİYDİ?

        “ABD Açık’a gitmeye son anda karar verdim.Çiftlere girme niyetim de yoktu. Wimbledon son junior turnuvam olacaktı. Ama puan yükseltmek ve gelecek sezon büyüklerde Grand Slam turnuva elemelerine direkt girmek için antrenörümle girelim dedik. Yani hem turnuvaya, hem çiftlere son anda katıldım. İsviçreli partnerim de iyiydi. Kızla hiç oynamamıştım, nasıl olacağını bilmiyordum.Ama birkaç maç sonra kazanabileceğimize inandık. Bundan sonra beraber oynamaya devam edeceğiz.” ‘TENİS BENİM İŞİM’

        YILIN KAÇ HAFTASI TURNUVA OYNUYORSUN?

        “26-27 hafta turnuvalar için yurtdışındayım. Yılın yarıdan fazlası böyle geçiyor. Gitmediğim kıta yok. Dört Grand Slam turnuvada da junior oynadım. Profesyonelliğe geçince daha çok turnuva oynamaya başladım.Ailemi ve ülkemi özlüyorum tabii ama işin kuralı bu. Tenis benim mesleğim, işim. Alıştık artık!”

        GENÇ BİR KIZSIN,HİÇ SIKILDIĞIN OLMUYOR MU?

        “Elbette bazen sıkılıyorum ama bu tip durumlarda kendimi rahatlatacak bir yol buluyorum. Müzik dinliyorum. Yemek de yaparım. Bazen de tek antrenman yapıyorum, öğleden sonra sinemaya gidiyorum veya arkaşlarımla buluşuyorum.”

        HANGİ GRAND SLAM SENİ ETKİLEDİ?

        “Kesinlikle ABD Açık. Kazandığım için değil. Maç izlerken çok eğleniyorlar. İnsanların pozitif enerjisi sizi de etkiliyor. New York’u da şehir olarak çok seviyorum. Çift maçları öğleden sonra olduğu için akşamları gezdim biraz. Times Meydanı’na bayıldım.”

        JUNİOR'U KUPAYLA BİTİRDİN,BÜYÜKLERDEKİ HEDEFLERİN NASIL?

        “İki yılda 400 sıra yükseldim. Şu anda büyükler dünya klasmanında 300’lerdeyim. Önce ilk 200’e girip, Grand Slam turnuva elemelerine katılmak istiyorum. Tabii asıl hedefim en kısa sürede ilk 100. Bunu da başaracak güç ve yetenekte olduğuma inanıyorum. Fakat servisimi daha da hızlandırmalıyım, vuruş eksiklerimi tamamlamam gerek.”

        DESTEKÇİLERİN VAR MI?

        “IMG ile menajerlik anlaşmam var. SİSEV Vakfı, Kulübüm ENKA, Club İstanbul Tenis Akademisi, antrenörlerim Gavin Hooper, İlham Mutlu en büyük destekçilerim. Ve tabii ki ailem. Onların desteği olmadan bu asla noktaya gelemezdim.”

        ‘EMEĞE SAYGI YOK!’

        TÜRKİYE 'DE TENİS OYNAMAK ZOR MU?

        “Çok zor. Türk insanına bir şey beğendiremiyorsunuz. Çiftleri kazandım, tekleri niye kazanamadın diyorlar. Twitter’da moralimi bozuyorlar. Yaptığımız işi kolay sanıyorlar. Emeğe saygı yok!”

        TENİSTEN BAŞKA SPORLA UĞRAŞTIN MI?

        “Tenise 6 yaşımda Adanaspor’da başladım. Aslında yaz okulunda yüzüyordum ama ailem tenise yazdırdı.”

        TÜRKİYE’DE TENİS OYNANIYOR MU?

        BİR TÜRK TENİSÇİNİN ŞAMPİYONLUĞU NASIL KARŞILANDI?

        “Çok ilgi oldu, gazeteciler röportaj yaptı. Önceleri bana ‘Türkiye’de tenis oynanıyor mu?, ‘Sen nasıl oynuyorsun?’ gibi sorular bile geliyordu. Zaten beni pek Türk’e de benzetmiyorlardı. Ben ülkemin imajı açısından da önemli bir iş yaptığımı düşünüyorum.”

        SHARAPOVA'YA BENZETİLMEK GÜZEL Mİ?

        “Benim idolüm olduğu için seviyorum. Örnek aldığım, agresif oyununu sevdiğim bir tenisçi. Sürekli gündemde. Bir tenisçiden daha fazlası var. Henüz tanışmadım ama çok isterim.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ