Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis Amerika Açık abd açık tenis turnuvası, djokovic abd açık, serena williams abd açık - Tenis Haberleri

        HTSPOR

        Teniste sezonun 4. ve son grand slam mücadelesi olan ABD Açık, perdelerini bugün New York’ta açıyor. 38 milyon 251 bin dolar toplam para ödüllü turnuvada teklerde zafere ulaşacak tenisçiler, tam 3 milyon doların sahibi olacak.

        ABD Açık’taki tek şampiyonluğunu 2011’de kazanan erkekler dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic, 8. grand slam şampiyonluğu için korta çıkacak. Bu yıl Wimbledon’da zafere ulaşan Sırp tenisçi, ilk turda 22 yaşındaki dünya 80.’si Arjantinli Diego Schwartzman’ın rakibi oldu. Erkeklerin diğer önemli isimleri ise İsviçreli Roger Federer, Britanyalı Andy Murray ve İsviçreli Stanislas Wawrikna...

        KADINLARDA FAVORİ ÇOK

        Tek kadınlarda son 2 yılın şampiyonu ve 1 numaralı seribaşı Serena Williams, bu yıl hiçbir grand slam’de son 8’e kalmayı beceremese de seyircisi önünde sezonu şampiyonlukla kapatmanın planlarını yapıyor. ABD’li sporcu, ilk turda 18 yaşındaki dünya 103.’sü vatandaşı Taylor Townsend ile eşleşti. Kadınlarda ayrıca Simona Halep, Maria Sharapova, Petra Kvitova, Victoria Azarenka ve Ana Ivanovic favori raketler arasında yer alıyor.

        RAFAEL NADAL ÜZDÜ

        Tenisseverler, bu yılki ABD Açık’ta dünya 2 numarası İspanyol Rafael Nadal’ı izlemekten mahrum kalacak.

        2010 ve 2013 şampiyonu Nadal, el bileğindeki sakatlık yüzünden 2003’ten bu yana katıldığı ABD Açık’ta 2012’nin ardından 2. kez yer alamayacak. Kadınlarda ise bu yıl Avustralya Açık’ı kazanan dünya 3 numarası Çinli Li Na, sağ dizindeki sakatlık nedeniyle yok.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ