Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis İstanbul Cup Caroline Wozniacki TEB BNP Paribas İstanbul Cup - Tenis Haberleri

        Koza World of Sports Arena'da gerçekleştirilen turnuvanın altıncı gününde merkez kortta oynanan tekler yarı finalinde turnuvanın 1 numaralı seri başı Danimarkalı Caroline Wozniacki ile Fransız Kristina Mladenovic mücadele etti.

        Karşılıklı alınan ikişer oyunun ardından maça ağırlığını koyan dünya 15 numarası Wozniacki, ilk seti 6-2 kazandı. Üstün oyununu devam ettiren Danimarkalı tenisçi, ikinci seti de 6-3 aldı ve finale çıkan ikinci tenisçi oldu.

        Wozniacki, yarın oynanacak final müsabakasında turnuvanın 2 numaralı seri başı İtalyan tenisçi Roberta Vinci ile karşılaşacak.

        "BURAYA KAZANMAYA GELDİM"

        "TEB BNP Paribas İstanbul Cup" Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda finale yükselen 1 numaralı seri başı Danimarkalı Caroline Wozniacki, Fransız rakibi Kristina Mladenovic karşısında iyi servis attığını söyledi.

        Wozniacki, Koza World of Sports Arena'da oynanan maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, rahat bir galibiyet aldığının belirtilmesi üzerine, "Maça kolay olacağını bekleyerek çıkmıyorum. Bugün iyi servis attım. Şartlar rüzgardan dolayı zordu. Maç da onun için biraz daha zorlu geçti" diye konuştu.

        Maçın ritmini düşük tutmayı planlayarak çıkmadığını anlatan dünya 15 numarası, "Planlayarak oynamaktan ziyade dakika dakika oyunun gidişatına göre strateji değiştirdim. Planlı oynamadım ama rüzgara rağmen en iyi tenisimi ortaya koymaya çalıştım" ifadelerini kullandı.

        Danimarkalı tenisçi, İstanbul'a kazanmaya geldiğini vurgulayarak, "Gösteri amaçlı bir turnuva değil. Buraya kazanmaya geldim. Yarın rakibimin bana uymasını sağlamaya çalışacağım. İyi oynayıp, Vinci'yi biraz hareketlendirmek istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

        Finalde karşılaşacağı Roberta Vinci'nin de kendisi kadar tecrübeli olduğunu dile getiren Wozniacki, "Her maç birbirinden çok farklı. Turnuvalarda kupa kazanmak için mücadele ediyoruz. Deneyimim var artık 9 yıl oldu ama onun da epey bir süresi var. Kendisi de deneyimli sayılır. Umarım zevkli bir maç geçer" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ