Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis Wimbledon Novak Djokovic Roger Federer Wimbledon finali - Tenis Haberleri

        Sezonun üçüncü "grand slam" tenis turnuvası Wimbledon'ın tek erkekler final maçında, 1 numaralı seribaşı Novak Djokovic, 4 numaralı seribaşı Roger Federer'i 6-7, 6-4, 7-6, 5-7 ve 6-4'lük setlerle 3-2 yenerek kariyerinin 7'nci "grand slam" şampiyonluğuna ulaştı.

        İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen 128. Wimbledon Tenis Turnuvası'nın tek erkekler finali, 2011 şampiyonu Sırp Novak Djokovic ile 7 şampiyonluğu (2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012) bulunan İsviçreli Roger Federer'i karşı karşıya getirdi.

        Maçı, İngiltere kraliyet tahtının ikinci sıradaki varisi Prens William ile eşi Cambridge Düşesi Kate'in yanı sıra eski İngiliz futbolcu David Beckham ile eşi Victoria, bir diğer eski futbolcu Andriy Shevchenko, aktris Kate Winslet, aktör Samuel L. Jackson ve Bradley Cooper, şarkıcı Fergie gibi birçok tanınmış kişi de izledi.

        Djokovic'in servislerde, Federer'in ise file önündeki puanlarda daha etkili olduğu ilk set, 6-6 eşitlikle "tie break" setine gitti. Djokovic, 3-0 geride başladığı "tie break"te önce dengeyi kurdu, 11. puanda da set puanı yakaladı. Set puanını çevirmeyi başaran İsviçreli tenisçi, 15. puandaki iyi servisiyle yakaladığı set puanını değerlendirdi ve "tie break"i 9-7 alarak maçta 1-0 öne geçti.

        İkinci sette oyunun iplerini eline alan Djokovic, 3. oyunda elde ettiği servis kırma avantajını setin sonuna kadar korudu. Sırp raket, hem daha fazla "winner" (puan kazanılan vuruş) ürettiği hem de daha iyi servis karşılaşdığı seti 6-4 kazanarak maça denge getirdi: 1-1.

        Djokovic, iki raketin de çok etkili servis kullandığı 3. setin 11. oyununda 15-40 geriden gelerek iki kez yakaladığı servis kırma fırsatını değerlendiremeyince Federer 6-5 öne geçti. Djokovic'in sonraki oyunu kazanmasıyla setin galibini belirlemek için bir kez daha "tie break"e gidildi. 5 ve 8. puanlarda servis kıran Djokovic, 7-4 kazandığı "tie break"le karşılaşmada 2-1 üstünlük yakaladı.

        Tenisçilerin servis oyunlarını kazanmakta zorlandığı ve "ralli"lerin uzadığı 4. setin 4. oyununda servis kıran Djokovic, 3-1 üstünlük kurdu. Federer'in, sonraki oyuna ağırlığını koyup servis kırması sonrası çok iyi reaksiyon gösteren Sırp raket, 6. oyunda bir kez daha servis kırdı ve avantajını korudu (4-2). Adeta nefeslerin tutulduğu 9. oyunda servis kıran Federer, servis oyununu da alarak sette skoru eşitledi (5-5). Psikolojik üstünlüğü ele geçiren ve seyircinin desteğini arkasına alan İsviçreli tenisçi, seti 7-5 önde bitirdi ve maçı final setine taşıdı: 2-2.

        Final setine servis kullanarak başlayan Djokovic, Federer'in servisini kırmaya 8. oyunda yaklaştı ancak önüne gelen iki fırsatı da değerlendiremedi (4-4). 10. oyunda Federer'in basit hataları sonrası bir kez daha servis kırma şansı ayağına gelen Djokovic, bu defa fırsatı tepmedi ve seti 6-4, 3 saat 56 dakika süren finali de 3-2 kazanarak Wimbledon'daki 2. şampiyonluğuna uzandı.

        Federer karşısındaki 35. maçında 17. galibiyetini alan Djokovic, şampiyonluk kupasının yanı sıra 1 milyon 760 bin sterlin para ödülünün de sahibi oldu. 27 yaşındaki tenisçi ayrıca 7 Ekim 2013'te Rafael Nadal'a kaptırdığı erkekler dünya sıralamasının liderlik koltuğuna oturmayı garantiledi.

        Avustralya Açık'ı 4 (2008, 2011, 2012, 2013) ve ABD Açık'ı bir (2011) kez kazanan Djokovic, 2011'in ardından Wimbledon'da elde ettiği 2. şampiyonlukla, kariyerinin 7. "grand slam" zaferine ulaştı. Sırp tenisçi böylece "açık dönem"de (profesyonel tenisçilerin, amatör oyuncularla karşılaşmasına izin verildiği 1968 yılından bu yana) yedişer şampiyonluğu bulunan ABD'li John McEnroe ve İsveçli Mats Wilander'i yakaladı. Listenin zirvesinde, "grand slam"lerde 17 kez şampiyonluk sevinci yaşayan Roger Federer yer alıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ