Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Olimpiyat 2020 Olimpiyatı'na ev sahipliği yapmak için finalde Tokyo ile yarışan İstanbul kaybetti. - Olimpiyat Haberleri

        Çok yaklaştık ama maalesef olmadı. 2020 Olimpiyatı'na ev sahipliği yapmak için finalde Tokyo ile yarışan İstanbul kaybetti. Final oylamasında Tokyo 60, İstanbul 36 oy aldı.

        Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te Hilton Otel'de gerçekleşen 125. IOC toplantısında, 2020 Yaz Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'nı düzenleyecek kentin belirleneceği oylamada ikinci turun ardından, evsahibi kent Tokyo olarak açıklandı.

        Evsahibi kenti açıklayacak IOC Başkanı Jacques Rogge kürsüye geldikten sonra salondakiler, Olimpiyat Marşını dinledi. Marşın ardından Rogge, evsahibi kenti açıkladı. Oylamayı, Tokyo'nun kazandığını ilan eden Rogge, üç kente de çalışmalarından ötürü teşekkür ederek, "Üç kent de gerçekten fair play biçimde çalıştılar" dedi.

        Sonucun açıklanmasının ardından Japon 2020 Heyeti büyük sevinç yaşarken, İstanbul 2020 Heyeti sonucu üzüntüyle karşıladı.

        OYLAMA SONUÇLARI

        Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) verdiği bilgiye göre, finalde Tokyo 96 oyun 60'ını alarak 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na evsahipliği yapma hakkı kazandı. İstanbul ise 36 oyda kaldı.

        İlk tur oylamasında ise Tokyo'nun, 94 oyun 42'sini alarak finale kaldığı bildirildi. İlk tur oylamasında Madrid ile İstanbul 26'şar oy almış ve bu iki şehir arasında yeni bir oylama daha yapılmıştı. Finale kalacak son aday şehrin belirleneceği iki aday arasındaki oylamada ise İstanbul'un 49, Madrid'in ise 45 oy aldığı kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ