Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Olimpiyat 17. Akdeniz Oyunları'nda halterde Türk Milli Takımı'nda doping şoku yaşanıyor. - Olimpiyat Haberleri

        Erkek milli takımında yer alan Muammer Şahin, Sedat Artuç, Samet Keleş, Mete Binay, Gökhan Kılıç, Mehmet Başol, Hurşit Atak ve Gülbeyi Akti'nin numuneleri negatif çıkınca, 8 sporcu kadrodan çıkarıldı.

        Halter Federasyonu disiplin kuruluna sevk edilen sporcuların 6 ay ile 2 yıl arasında ceza alması bekleniyor.

        Taşpınar: Doping olayı bizi çok üzdü

        Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, aralarında şampiyonların da bulunduğu 8 sporcunun dopingli çıkmasının kendilerini çok üzdüğünü söyledi.

        Taşpınar yaptığı açıklamada, son kampta bulunan 8 sporcunun dopingli çıktığını belirterek, "2-3 tane altın madalya beklediğimiz sporcu bu nedenle kamptan ayrıldı. Keşke doping olayı yaşanmasaydı. Akdeniz Oyunları'nda en çok madalyayı alan branş olmak istiyorduk. Bu olaylar bizi çok üzdü. Şampiyon sporcularımızın numuneleri negatif çıkınca onları kamptan gönderdik" diye konuştu.

        Göreve 9 Mart'ta başladığını hatırlatan Tamer Taşpınar, şöyle devam etti:

        "Bunlar hep bizden önce alanlar. Biz 9 Mart'ta göreve geldik. Bunun 4-5 ay süresi var. Biz şimdi kimseye fırsat vermiyoruz. Hem yarışmalarda hem milli takım kamplarında numune aldırıyoruz. Tavizimiz yok. Bunun önüne geçeceğiz. İnşallah bundan sonra kimse doping yapamayacak."

        Taşpınar, haltercilerin 6 aydan 2 yıla kadar ceza alacağını vurgulayarak, "Disiplin Kurulu toplanacak yönetimi sunulacak. Orada bir ceza verilecek. 2 yıllarına yazık oldu. Temizlenene kadar Akdeniz oyunlarında yarışmayıp diğerlerinde yarışabilerdi. Çok nasihatlerimiz oldu. Kamplarda ziyaret ettik, anlattık. Uzmanlarımızı getirdik, ama malasef alışkanlıklar çok kötü. Ancak tüm camia söz verdi. Ayrıca biz yönetmeliği antrenörlerimizi de sorumlu tutan yeni bir düzenleme yapıyoruz. Başarılı olacağız başka çare yok" şeklinde konuştu.

        Tamer Taşpınar, görkemli bir açılışla başlayan Akdeniz Oyunları'nda Türkiye'nin ilk madalyasının halterden geldiği için sevindiklerini, doping olayına karşın birkaç madalya daha beklediklerini sözlerine ekledi.

        "HALTERDE SIKINTILI GÜNLER GEÇİRDİK"

        Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, 17. Akdeniz Oyunları'nda 8 haltercinin dopingli çıkmasıyla ilgili olarak, ''Bünyamin Sezer kardeşimiz doping olmadan da altın madalya alınacağını ve başarının ortaya konulacağını herkese gösterdi" dedi.

        Baykan yaptığı açıklamada oyunlarda ilk altın madalyayı sancılı bir süreçten geçen halterden almanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

        "Halterde sıkıntılı günler geçirdik ve artçı sarsıntılar henüz bitmiş değil" diyen Baykan, "Ancak ilk altın madalyamızı almamız bizim için büyük bir moral olacak. Bünyamin kardeşimiz doping olmadan da altın madalya alınacağını ve başarının ortaya konulacağını herkese gösterdi. Bünyamin kardeşimi kutluyorum ve bu altın madalyaların inşallah arkası gelecek. Başta Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar olmak üzere herkesi kutluyorum'' ifadelerini kullandı.

        TAŞPINAR: CAMİAMIZIN HER TÜRLÜ İHTİYACINDA YANLARINDAYIZ

        Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar ise ilk madalyayı almanın gururunu yaşadıklarını kaydetti. Akdeniz Oyunları'na gelirken çok meşakkatli yollardan geçtiklerini ve bir takım talihsizlikler yaşadıklarını belirten Taşdemir, şöyle konuştu:

        ''İlk günden bir altın bir gümüş madalya alan kardeşimiz Bünyamin Sezer bizi mutlu etti. Camiamızın her türlü ihtiyacında yanlarındayız. Bundan sonra aralıksız kamplar yaptıracağız ve 2020 Olimpiyatlarına yıldız sporcular çıkartacağız. Bunun içinde kamplardan yıldız sporcu taramalarına başladık. Bilindiği gibi iyi sporcular kolay yetişmiyor. İnşallah önümüzdeki yıllar daha iyi olacak.''

        Taşdemir, yaşadıkları olumsuzluklara rağmen en fazla madalya alan federasyonlar arasında olduklarına dikkati çekerek Akdeniz Oyunları'nda madalyaları çoğaltmayı hedeflediklerini kaydetti.

        Taşdemir, dopingli sporcular konusuna da değinerek, "Dopingli sporcularımız vardı, biz onları takımdan ayırdık. Biz takım kadromuzu geniş tutmuştuk. İyi ki de öyle yapmışız. Şimdilik iyi gidiyoruz. Dopingli bulunan sporcularımız herhalde yaptıkları yanlışı anlayacaklardır. Kendilerine Bünyamin Sezer'i örnek alarak tekrar yollarına devam edeceklerini umut ediyoruz'' şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ