Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor İddaa Almanya’da Bayern karşısında dağılan Barcelona’nın savunmasındaki eksikler yine sorun yaratacaktır - İddaa Haberleri

        HT İDDAA / Berkan DEMİRŞEN

        LA LİGA’DA işi erken bitiren Barcelona, son dönemde sendeledi. Bir önceki turda Paris Saint Germain karşısında da zor anlar yaşamışlar, Fransız temsilcisini yenemeden tur atlamışlardı. Geçtiğimiz yıla oranla futbollarında bir gerileme olmasa da sonuca gitme konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Paris serisinde sakatlanan Messi’nin de bu düşüşte etkisi büyüktü. Hafta sonu Bilbao karşısında rotasyonlu kadroyla çıktılar, İniesta ve Messi ikinci yarı oyuna dahil olurken geriye düştükleri maçta 2 puanı 90’da yedikleri golle bıraktılar. Ev sahibi ekipte ilk maçta forma giyemeyen Puyol yok. Savunmanın göbeğinde görev yapan Mascherano ise çalışmalara başladığı durumu maç saatinde belli olacak. Sol bek Alba da cezalı. 4-0 mağlubiyette topla daha fazla oynayan Katalanlar olsa da savunmadaki sıkıntıları farklı mağlubiyette önemli rol oynamıştı. Bayern de ligde işi erken bitirdi. Tüm dikkatlerini geçen yıl finalde kaybettikleri kupa 1’e yönelttiler. Ligde rotasyon yapsalar da geniş kadroları sayesinde eksikleri aramıyorlar. Konuk ekipte ilk maçta cezalı olan Mandzukic’in yerine Gomez forma giymişti. Alman basınına göre bu mücadelede Mandzukic 11’de başlayacak. Mascherano oynamazsa Bartra-Pique ikilisinin işi yine zor. Her alanda çok daha etkili ve daha konsantre isimlere sahip Bavyera ekibinin ilk yarıdan skor üstünlüğünü bularak adını finale yazdıracağını düşünüyorum.

        İLK maçın ardından Avrupa basınında geniş yer bulan karşılaşma için en doğru başlıklardan birini İspanyol Marca gazetesi atmıştı: Fenerbahçe, Benfica’nın canını bağışladı. Kaçan penaltı, direkte patlayan 2 top ve Arthur’un çıkardığı 3 net pozisyon temsilcimizin ilk maçta işi bitirmesini engelledi. Şimdi roller değişti, sarı-lacivertliler daha defansif bir futbol sergileyecek. Meireles ve Mehmet Topal’ın yokluğu büyük handikap. Webo’nun eksikliği ise Caner’le doldurulabilir. Benfica’da cezalı Ola John’un yokluğu, teknik direktör Jorge Jesus’u taktiksel değişikliğe itebilir. Portekiz temsilcisinin daha ofansif bir 11’le sahada olmasını bekliyorum. Ancak pazartesi gecesi oynadıkları Maritimo maçı gösterdi ki dar alanda etkinlikleri bir hayli azalıyor. Sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrılsalar da ilk gol penaltıdan geldi. Diğerini de rakip oyuncu kendi kalesine atmasıyla geldi. Uzun toplarda Sow, Caner ve Kuyt gibi isimleri savunmanın arkasına kaçırabilirse, Fenerbahçe için maç çok daha kolay geçebilir. Aykut Kocaman orta alanda doğru 3’lüyü bulabilir ve oyunu tutabilirse, temsilcimiz yenilmeden adını finale yazdırır.

        HAFTA sonu Luzern karşısında ilk yarıda 2-0 geriye düşen Basel’de teknik direktör Murat Yakın ikinci yarının başında bazı önemli oyuncularını kenara alarak bu maç öncesi riske etmedi. Ligde kredileri var ve o karşılaşmada da akıllar tamamen rövanşta olduğundan çok fazla etkili olamadılar. Konuk ekipte tek önemli eksik savunmadan Dragovic. Arsenal’in puan kaybıyla direkt Devler Ligi anlamına gelen 3. basamağa kurulan Chelsea için olmazsa olmaz ligi ilk 3 içinde bitirmek. Bir maç eksiğiyle Arsenal’in 1 puan önünde yer alıyorlar. Ligde hataya tahammüllerinin olmaması nedeniyle Benitez kadrosunu ekonomik kullanmak istiyor. Pazar günü şampiyonluğunu ilan eden Manchester United’le karşılaşacaklar ki, İspanyol teknik adamın da oyuncuların da aklı ister istemez o maçta olacak. Sonrasında Tottenham, Aston Villa ve Everton gibi ligde iddiası olan takımlarla oynayacaklar, önlerinde zor bir fikstür var. İsviçre’de geriye düşen Basel, oyundan kopmamış ve skoru 1-1’e getirmeyi başarmıştı. Ancak 90+4’te frikikten golü yiyerek mağlup oldular. Bu kez daha dikkatli oynayacaklardır. Tottenham’a İngiltere’de 2 gol atıp yenilmeyen İsviçre temsilcisi, turu geçecek skoru bulamasa da Londra’da yine mağlup olmaz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ