Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Süper Lig ne zaman başlayacak? - Futbol Haberleri

        Türkiye’yi sarsan şike soruşturmasında kritik günler geldi çattı...

        Türkiye Futbol Federasyonu, Etik Kurulu’nun raporu doğrultusunda yarın liglerin ertelenip ertelenmediği yönündeki kararını açıklayacak. Ancak İstinye’den sızan bilgilere bakıldığında ‘Erteleme’ kaçınılmaz gözüküyor.

        31 kişinin tutuklandığı operasyonla ilgili TFF belgeleri istemiş, Cumhuriyet Başsavcı vekilliğince gönderilen 26 klasör dosya da Organize Suçlarla Mücadele Şubesi görevlilerince İstinye’deki federasyon merkezine gönderilmişti.

        Gizlilik kararı bulunan şike soruşturmasında kritik önem taşıyan belgeler, parmak iziyle girilen ve şifresi her gün değiştirilen kozmik odada 5 kişilik Etik Kurulu tarafından detaylı şekilde incelemeye alındı. Perşembe gününden bu yana günde 16 saat çalışarak şike iddiasıyla ilgili delilleri inceleyen Prof. Dr. Oğuz Atalay başkanlığındaki heyetin ön raporlarının hiç de iç açıcı olmadığı öğrenildi. Kurulda ‘Ertelemeye’ yönelik bir kanaat oluştuğu bildirildi. Bu görüş doğrultusunda 5 Ağustos’ta başlaması planlanan ligin erteleneceği öğrenildi.

        KULÜPLERE BİLDİRİLECEK

        Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig kulüplerinin başkanlarını yarın toplantıya çağıran Mehmet Ali Aydınlar ve ekibinin alınan tehir kararını açıklayacağı bildirildi. TFF başkanının, bu zirvede “Etik Kurulu’nun raporu doğrultusunda ligin ertelenmesi kararını aldık. Soruşturmaya yönelik daha sağlıklı bir karar almak için bunu

        yapmamız gerekiyordu. Bu konuda sağduyulu davranılması lazım. Bu karara saygı gösterin, destek verin” diyeceği öğrenildi. Aydınlar, kulüp başkanlarıyla yapılan toplantının ardından kamuoyuna liglerin başlangıç tarihini duyuracak.

        26 AĞUSTOS YA DA 9 EYLÜL

        31 Temmuz’da Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanması planlanan Süper Kupa maçının ertelenmesinin ardından 5 Ağustos’ta başlayacak liglerin tehir edilme ihtimali artmıştı. TFF’nin Süper Lig’in başlangıcı olarak iki tarih üzerinde durduğu öğrenildi. Bu tarihlerin 26 Ağustos ve 9 Eylül olduğu bildirildi. Eğer ligler 26 Ağustos’ta başlarsa, 1 hafta sonra ara verilecek ve A Milli Takımımız 2 Eylül’de Kazakistan, 6 Eylül’de de deplasmanda Avusturya ile karşılaşacak. Bu süreçte 35 günlük devre arası tatili 2 haftaya düşürülecek. Ligler 9 Eylül’de start alırsa, bu kez devre arasında sadece 1 haftalık tatil söz konusu olacak. TFF iki takvimde de liglerin bitimini 13 Mayıs’a yetiştirmeyi planlıyor.

        HTSPOR / ATİLLA TÜRKER

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ