Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Akif Çağatay Kılıç - Futbol Haberleri

        Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen İstanbul Olimpiyat Oyunlarını Hazırlık ve Düzenleme Kurulu (İOOHDK) toplantısına başkanlık yapan Kılıç, toplantının başında yaptığı açıklamada, İOOHDK üyeleriyle bir durum değerlendirmesi yapacaklarını belirterek, "Hem de önümüzdeki süreç içerisinde nasıl bir çalışma yapabiliriz, neler yapabiliriz, neler yapmalıyız, neler yapmamalıyız, daha önceki tecrübeler nedir, genel olarak bunları değerlendireceğiz" diye konuştu.

        Kurul üyelerinin tecrübelerini paylaşacaklarını aktaran Kılıç, şöyle devam etti:

        "Tabi şunu da göz önünde bulundurmamız lazım. Evet bu İOOHDK olarak ismi olan bir kurul. Ancak aynı zamanda bir tecrübenin olduğu bir kurul. Bu tecrübeden Türkiye'nin sporu adına bütün dallardaki, bütün branşlardaki farklı ve belki de şu anda Türkiye'de çok bilinmeyen branşlardaki spor dallarıyla ilgili veya çalışmalarla ilgili de bir değerlendirme imkanımız olacak. Burada herkesin çok farklı ve değerli tecrübeleri var, bilgi birikimi var. Onlardan hep beraber istifade ederek bir ortak akılla geleceğe nasıl daha iyi yürürüz, daha iyi hazırlanırız. Gelecek vizyonumuz ne olacak. Gelecekte hangi kararları alırız. O kararların temelini oluşturacak olan bilgiler, düşünceler nelerdir, bunları değerlendireceğiz."

        "HERKES OTURUP DEĞERLENDİRME YAPACAKTIR"

        Açıklamasının ardından gazetecilerini sorularını yanıtlayan Bakan Kılıç, A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde aldığı sonuçlarla ilgili bir soru üzerine, şu değerlendirmeyi yaptı:

        "Tabi ki gönlümüzden geçen çok daha başarılı çok daha güzel sonuçların olduğu bir süreçten geçmiş olmaktı, bu olmadı. Artık bundan sonra önümüze bakacağız. Şu ana kadar yapılan, yapılmayan veya bu neden böyle oldu, bunları zaten milli takımın teknik kadrosu, futbol federasyonu, futbolcular, herkes oturup herhalde değerlendirmesini yapacaktır. Ancak dediğim gibi isterdik ki çok daha başarılı bir zamandan geçip şu anda daha iyi bir noktada olalım. Artık ileriye yürümek için bakacağız."

        Bakan Kılıç, bir gazetecinin "Türkiye'nin 2024 Olimpiyat Oyunları adaylığına başvurmasıyla ilgili bir karar alındı mı?" sorusu üzerine, şunları söyledi:

        "O, bu toplantının şu anda ana konusu değil. Şu anda yapacağımız değerlendirme bir genel tecrübenin, geçmişteki, yakın zamandaki yaşadığımız tecrübenin paylaşımı. Şu anda 2024 ile alakalı olarak daha erken. Bunu da daha farklı değerlendirmeler içinde, farklı kurumlarımızla, Cumhurbaşkanımızla, Başbakanımızla yapacağımız değerlendirmeler doğrultusunda... Çünkü biliyorsunuz bu çok büyük bir karar ve bunun alınması gereken, yapılması gereken çalışmaları var. Bunların altyapısını oluşturacak olan o kararlara gidecek olan yoldaki taşlardan birisi, buradaki yapacağımız değerlendirme, ona göre de kararımızı veririz."

        Bakan Kılıç başkanlığında yapılan İOOHDK toplantısına, kurul üyeleri İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, Büyükelçi Uğur Kenan İpek, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Yavuz Kocaömer, TMOK Genel Sekreter Neşe Gündoğan, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar katıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ