Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Tottenham 1 Beşiktaş 1 (uefa avrupa ligi) tottenham beşiktaş özet, Demba Ba penaltı golü - Futbol Haberleri
        UEFA AVRUPA LİGİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... TOTTENHAM - BEŞİKTAŞ MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda Beşiktaş deplasmanda Tottenham ile 1-1 berabere kaldı. Siyah-beyazlılar, 27. dakikada Harry Kane'in attığı golle 1-0 geriye düştü. Kara Kartal, Olcay Şahan ve Demba Ba ile girdiği 6 net gol pozisyonundan yararlanamadı... Ancak maç 90 dakikaydı, 89'da Demba Ba çıktı sahneye; penaltıdan attığı golle Beşiktaş'a hak ettiği puanı getirdi!

        Bu sonuçla Beşiktaş ve Tottenham Hotspur gruptaki ikinci maçlarından da beraberlikle ayrıldı.

        Grubun diğer maçında ise Asteras, Sırbistan temsilcisi Partizan'ı 2-0 yenerek, 3 puana ulaştı ve liderliğe yükseldi. Bu karşılaşmada Yunan takımının gollerini 22. dakikada Usero ve 52. dakikada Para kaydetti.

        C grubunda 3. hafta maçları 23 Ekim'de oynanacak. Tottenham Hotspur sahasında Asteras ile Partizan da yine sahasında Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek.

        MAÇTAN NOTLAR

        UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda deplasmanda Tottenham Hotspur ile karşılaşan Beşiktaş'ta, teknik direktör Slaven Bilic, savunmanın solunda Motta'ya şans verirken, Arjantinli futbolcu Sosa'yı ilk onbirde sahaya sürdü.

        Tottenham karşısında gruptaki ilk galibiyetini almak isteyen siyah-beyazlı takımın Hırvat teknik direktörü, ligde geçen hafta 1-1 berabere kaldıkları Eskişehirspor maçına göre kadroda iki değişikliğe gitti. Deneyimli teknik adam, Eskişehirspor maçında savunmanın solunda görev verdiği İsmail Köybaşı'nı bugün yedek soyundururken, bu futbolcunun yerine Motta'yı tercih etti.

        Eskişehirspor maçında Oğuzhan'ı ilk onbirde değerlendiren Bilic, Tottenham deplasmanında bu futbolcuyu yedek kulübesinde bekletti. Bursaspor ve Eskişehirspor maçlarında sonradan oyuna giren Arjantinli futbolcu Sosa ise ilk onbirde sahaya çıktı.

        Bu sezon ilk kez geçen hafta ilk onbirde sahaya çıkan Serdar Kurtuluş, Londra temsilcisine karşı da savunmanın sağında görev yaptı. Bu mevkide görev yapan Necip Uysal, yedek kulübesinde görev bekledi. Sakatlığı düzelen ve Tottenham Hotspur karşısında 18 kişilik kadroya alınan Ersan Gülüm'ün yanı sıra yedek kulübesinde Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, Mustafa Pektemek, Oğuzhan Özyakup, Necip Uysal, Kerim Koyunlu oturdu.

        SİVOK, 50 MAÇINA ÇIKTI

        Beşiktaş'ın deneyimli savunma oyuncusu Tomas Sivok, İngiliz etkibi Tottenham Hotspur ile yapılan maçta Avrupa kupalarındaki 50. maçına çıktı. Avrupa kupalarındaki ilk maçına 7 Ağustos 2002'de Sparta Prag formasıyla çıkan Tomas Sivok, Sparta Prag ve Beşiktaş formalarıyla 49 Avrupa kupası maçında görev aldı. İtalya'nın Udinese takımından 2008-2009 sezonunda Beşiktaş'a transfer olan 31 yaşındaki futbolcu, siyah-beyazlı formayla Avrupa kupalarında 28 maçta forma giydi.

        Tomas Sivok, forma giydiği 49 Avrupa kupası maçında 3 kez de fileleri havalandırmayı başardı. Deneyimli futbolcu, bu gollerin 2'sini Beşiktaş, 1'ini ise Sparta Prag formasıyla kaydetti. Çek futbolcu, Beşiktaş'ın bu yılki kadrosunda Avrupa'da 73 maç oynayan Atiba Hutchinson'dan sonra Avrupa kupalarında en çok forma giyen futbolcu oldu.

        SERDAR KURTULUŞ 8 YIL SONRA TOTTENHAM KARŞISINDA

        UEFA Avrupa Ligi'nde 8 yıl önce de Tottenham Hotspur ile eşleşen Beşiktaş'ın o dönemdeki kadrosunda yer alan savunma oyuncusu Serdar Kurtuluş, bugün de İngiliz ekibine karşı forma giydi. İki takımın aynı grupta yer aldığı 2006-2007 sezonunda gruplarda her takım birbiriyle bir kez karşılaşırken, İstanbul'da oynanan maçı İngiliz ekibi 2-0 kazanmıştı. Londra ekibinin gollerini Ghaly ve Berbatov atmıştı.

        TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI

        Tottenham Hotspur ile Beşiktaş arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi C Grubu maçında siyah-beyazlı taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı. Karşılaşmanın oynandığı White Hart Lane Stadı'na gelirken yaptıkları tezahüratlarla renkli görüntüler oluşturan Beşiktaşlı futbolseverler, maç boyunca takımlarına destek verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ