Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Bursaspor, Şenol Güneş, Mersin İdman Yurdu, Bursaspor Şenol Güneş - Futbol Haberleri

        Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ligin 5. haftasında deplasmanda oynayacakları Mersin İdman Yurdu maçı öncesi Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

        Ligde şuana kadar 4 maç geride kaldığını ve 6 puanları bulunduğunu hatırlatan Güneş, şöyle konuştu: "Bu bizim için doyurucu değil. Daha yukarıları çıkmak istiyoruz. Her geçen gün takım oyununu geliştirdi hem de iyi sonuçlar aldı. Uyumlu ve tecrübeli bir takım, yabancıları iyi olan bir takım. 7 puanla bizim üzerimizdeler. Beşiktaş maçında da iyi oynadı ama kaybetti. Tek mağlubiyeti o. Daha pas yapan, koşan bir takım. Yabancıları da uyum sağladı, katkı yapıyor. Çalışkan ve dürüst hocaları var. Sezona başlayan takımlar arasında iyiler arasında. Onlar içinde bizim içinde eşik atlamak için iyi olacak."

        "ÜST SIRALARI ZORLAYACAK TAKIM ÇOK OLUR"

        "Biz de artık Mersin maçını kazandığımızda neler kazanacağımızı biliyoruz" diyen Güneş, şöyle devam etti: "İki takımın da kazanmaya ihtiyacı var. Kazanmak isteyen iki akımın ortaya güzel futbol koyacağını düşünüyorum. Biz de bu anlayışla oynuyoruz. Sadece Mersin ve Bursa için değil tüm takımlar için tahmin edilmeyen sonuçlar alınıyor. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın beklenenin altında olması, ligde sonuçların nasıl olacağını kestiremeyeceğimiz bir görüntü var. Alt sıralardakilerin puan alması, şampiyonluk adaylarının kaybetmesi bunu gösteriyor. Üst sıraları zorlayacak takım çok olacaktır."

        "ÖNÜMÜZÜN AÇIK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

        Dış sahada alınan iki maçın puan olarak katkı yaptığını belirten başarılı teknik adam, şunları kaydetti: " Mersin maçı ile bunu sürdürebilirsek önümüzün açık olduğunu düşünüyorum. Bütün oyuncularımızın bu oyuna katıldığını, bir ekip olduğumuzu görüyorum. Hem oyunumuzun hem sonucun iyi olması bizi ileriki maçlarda daha güvenli kılacaktır. Ligde futbol kalitesi yok. Ancak heyecan var. Akhisar şuan lider. Birincinin sonuncu olabileceği, sonuncunun birinci olabileceği bir görüntüyü görüyoruz. Biz de bulunduğumuz yerden yukarı çıkmak istiyoruz."

        "MİLLİ TAKIMA DAHA FAZLA OYUNCU GİTMESİNİ BEKLERİM"

        Bir gazetecinin, "Milli takıma kaç oyuncunun gitmesini bekliyorsunuz?" şeklindeki sorusuna Güneş, şu cevabı verdi: "Milli takımımızın teknik direktörü var. Bizim söyleyecek bir şeyimiz olmaz, biz oyuncularımızı hem eğitiriz hem yarıştırırız, birey olarak da güçlü karakteri olmasını isteriz. Bizim en iyi oyuncumuzu almasa bile rahatsız olmayız. Çünkü tercih meselesidir, ihtiyaca göre oyuncu alır. Milli takıma bizden daha fazla oyuncu gitmesini isterim, beklerim, daha doğrusu üst seviyede futbol oynamalarını isterim."

        "BU MAÇTAN SONRA TÜNELİN UCUNU GÖREBİLECEĞİZ"

        Tekrar Mersin maçının altını çizen Güneş, maçın önemi üzerinde durdu. Güneş, "Her maç önemli ama bu maç daha önemli bizim için. Bayram öncesi moral için, güzel bir bayram geçirmemiz için, sıralamadaki yerimizi değişip, daha ileriye çıkmak için çok önemli bir maç. Yukarı çıktığımızda ileriyi daha rahat görebileceğiz, şimdi göremiyoruz, bu maçtan sonra dönüşte tünelin ucunu daha iyi görebileceğimizi söyleyebilirim. Ama tünelin ucunu görmek demek arabanın altına girmek demek değil." ifadelerini kullandı.

        "KADROYU FEDERASYON YAPIYOR, BEN DEĞİL"

        Güneş, yabancı sınırlaması konusundaki bir soru üzerine, "Kadroyu ben yapmıyorum ki federasyon yapıyor, ben sahada taktik değişiklik mi yapıyorum, problem mi çözüyorum belli değil." eleştirisinde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ