Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray arsenal 4 galatasaray 1 maç özeti ve detaylar (Şampiyonlar Ligi) - Futbol Haberleri
        ŞAMPİYONLAR LİGİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... ARSENAL - GALATASARAY MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Olmadı, olmadı... Temsilcimiz Galatasaray, Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Arsenal'e 4-1'lik skorla boyun eğdi! Emirates'te goller; 22, 30 ve 57'de Welbeck, 41'de Sanchez'den geldi. Tek golümüzü 63. dakikada penaltıdan Burak Yılmaz kaydetti. Bu pozisyonda kaleci Szczesny kırmızı kart gördü.

        D Grubu'nda oynanan diğer maçta ise Dortmund, deplasmanda Anderlecht'i 3-0'la geçti. İkinci maçların ardından Galatasaray ile Anderlecht 1'er puanda kaldı. Dortmund 6 puan ile zirvede, Arsenal ise 3 puanla 2. sırada yer alıyor. Öte yandan Arsenal'de Danny Welbeck kariyerinde ilk kez resmi bir maçta hat-trick yaptı.

        ARSENAL RÖVANŞI ALDI

        2000 yılında Danimarka'nın, Kopenhag şehrinde oynanan ve 120 dakikası 0-0 sona eren maçta temsilcimiz Galatasaray, penaltı atışlarında Arsenal'i 4-1 yenerek tarihimizdeki ilk Avrupa kupasını Türkiye'ye getirmişti. Bu mücadeleden 14 sene sonra iki takımın yolu bu kez Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda kesişti. Ve 17 Mayıs 2000'de büyük bir hüsrana uğrayan Arsenal, Galatasaray'ı 4-1 mağlup ederek bir anlamda rövanşı almış oldu.

        ARSENAL: 4 - GALATASARAY: 1

        STAT: Emirates

        HAKEMLER: Gianluca Rocchi, Gianluca Cariolato, Alessandro Giallatini (İtalya)

        ARSENAL: Szczesny, Chambers, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Flamini, Cazorla, Oxlade-Chamberlain (Dk. 67 Rosicky), Mesut Özil (Dk. 76 Wilshere), Sanchez (Dk. 62 Ospina), Welbeck

        GALATASARAY: Muslera, Semih, Melo, Chedjou, Veysel (Dk. 68 Umut), Yekta (Dk. 46 Hamit), Sneijder, Dzemaili, Telles, Burak, Pandev (Dk. 68 Bruma)

        GOLLER: Dk. 22, 30 ve 52 Welbeck, Dk. 41 Sanchez (Arsenal), Dk. 63 Burak Yılmaz (penaltıdan) (Galatasaray)

        KIRMIZI KART: Dk. 60 Szczesny (Arsenal)

        SARI KARTLAR: Dk. 34 Melo, Dk. 44 Dzemaili (Galatasaray), Dk. 45 Flamini (Arsenal)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        5. dakikada sol taraftan topu taşıyan Welbeck'in ceza alanına girer girmez yaptığı vuruşta, kademeye giren Telles meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

        10. dakikada Dzemaili'nin pasıyla hareketlenen Telles'in ceza alanının sol çaprazından yaptığı vuruşta, top auta gitti.

        22. dakikada Arsenal aradığı golü buldu. Sanchez'in pasında ceza alanında topla buluşan Welbeck, meşin yuvarlağı kaleci Muslera'nın yanından ağlara gönderdi: 1-0

        29. dakikada Mesut Özil ile verkaç yaparak ceza alanına giren Sanchez'in yerden vuruşunda, top az farkla auta çıktı.

        İlk golün sahibi Welbeck, 30 dakikada bir kez daha sahneye çıkarak durumu 2-0 yaptı. Galatasaraylı Cedjou'nun kafayla geriye sektirdiği topu kontrol eden Welbeck, ceza alanına girer girmez Melo'ya rağmen vuruşunu yaptı ve takımını iki farklı üstünlüğe taşıdı.

        32. dakikada sarı kırmızılı savunmanın uzaklaştırmakta zorlandığı top ceza alanında Welbeck'in önünde kaldı. Bu futbolcunun yerden vuruşunda kaleci Muslera, topu kontrol etti.

        34. dakikada Galatasaray Pandev ile gole yaklaştı. Dzemaili'nin pasında ceza alanında topla buluşan Pandev'in vuruşunda, kaleci Szczesny meşin yuvarlağı kontrol etti.

        41. dakikada Arsenal farkı üçe çıkardı. Mesut Özil'in pasıyla ceza alanına giren Sanchez, Chedjou'dan sıyrılır sıyrılmaz yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi: 3-0

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        50. dakikada Sanchez'in pasıyla hareketlenen Oxlade-Chamberlain'in ceza alanına girer girmez altıpas üzerine çıkardığı topu sarı kırmızılı savunma elemanları uzaklaştırdı.

        52. dakikada sağ taraftan gelişen Arsenal atağında, Oxlade-Chamberlain topu Welbeck'e aktardı. Savunmanın arkasına sarkan İngiliz futbolcu, kaleci Muslera'nın üzerinden topu ağlara göndererek üçleme (hat trick) yaptı: 4-0.

        60. dakikada Arsenal kalecisi Szczesny, Pandev'in pasıyla ceza alanında gole giden Burak Yılmaz'ı düşürünce İtalyan hakem Gianluca Rocchi penaltı noktasını gösterdi ve kaleci Szczesny'i kırmızı kart göstererek oyundan attı. Karardan üç dakika sonra penaltıyı atan Burak Yılmaz, topu ağlara göndererek skoru 4-1'e getirdi.

        69. dakikada kaleyi karşıdan gören pozisyonda Dzemaili'nin vuruşunda, top kaleci Ospina'da kaldı.

        74. dakikada Burak'ın pasıyla topla buluşan Sneijder uzaktan kaleyi yokladı. Bu futbolcunun yerden şutunda top az farkla yandan auta gitti.

        80. dakikada Umut Bulut'un ceza alanına yaptığı ortaya iyi yükselen Burak Yılmaz'ın vuruşunda, kaleci Ospina topu son anda çeldi.

        90. dakikada gelişen Arsenal atağında kaleci Muslera ile karşı karşıya kalan Cazorla'nın aşırtma vuruşunda, boş kaleye giden topu Semih son anda uzaklaştırdı.

        MAÇTAN NOTLAR

        Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda deplasmanda Arsenal ile karşılaşan Galatasaray'da, takım kaptanı Selçuk İnan maça saatler kala kadrodan çıkarılırken, yerine Yekta Kurtuluş forma giydi.

        Devler Ligi'nde son üç sezonda Galatasaray'ın oynadığı 19 maçta da ilk onbirde sahaya çıkan Selçuk İnan, sürpriz bir kararla 18 kişilik kadrodan çıkarılırken, İtalyan teknik adam bu futbolcunun yerine Yekta'ya şans verdi. Selçuk İnan'ın yokluğunda Wesley Sneijder, sarı-kırmızılı takımın kaptanı olarak sahaya çıktı.

        Prandelli, ligde geçen hafta oynadıkları ve 2-1 kazandıkları Sivasspor maçında, ilk onbirde sahaya sürdüğü Tarık Çamdal ve Olcan Adın'ı Arsenal karşısında yedek soyundururken, Sivasspor maçında 18 kişilik kadroya almadığı Pandev ve Telles'e Londra ekibine karşı ilk onbirde görev verdi.

        İtalyan çalıştırıcı, 3-5-2 sistemiyle sahada mücadele eden takımında, ileri ikilide Burak Yılmaz ile Pandev'e yer verdi.

        WİLSHERE YEDEK BAŞLADI

        Takımında çok sayıda sakat futbolcu bulunan Arsenal Menajeri Arsene Wenger, dün antrenmana çıkan Jack Wilshere'i Galatasaray karşısında yedek kulübesinde oturttu. Fransız teknik adam, dün düzenlediği basın toplantısında Wilshere'i 18 kişilik kadroya alacağını ancak İngiliz futbolcunun ilk onbirde başlayıp başlamayacağının henüz netleşmediğini söylemişti.

        Londra temsilcisinde, geçen hafta Tottenham Hotspur ile oynanan derbi maçta sakatlanan Ramsey ve Arteta'nın yanı sıra Giroud, Monreal, Debuchy, Sanogo, Walcott ve Gnabry 18 kişilik kadroda yer almadı. Wenger, sakatlıkları bulunan Ramsey'in yerine Cazorla, Arteta'nın yerine de Flamini'ye forma verirken, Tottenham Hotspur karşısında 63. dakikada oyuna giren Sanchez, bugün ilk onbirde sahaya çıktı.

        Sezon öncesinde Barcelona'dan transfer edilen Şilili futbolcu Sanchez, Şampiyonlar Ligi play-off turunda Beşiktaş'a karşı takımına turu getiren golü kaydetmişti. Londra ekibinin transferin son gününde Manchester United'dan renklerine bağladığı Danny Welbeck de Galatasaray karşısında ileri uçta görev yaptı.

        423 GÜN SONRA EMİRATES'TE

        Arsenal Kulübü'nün evsahipliğinde her yıl 4 takımın katılımıyla düzenlenen Emirates Kupası'nda geçen yıl mücadele eden ve kupayı kazanan Galatasaray, 423 gün sonra yeniden aynı statta maça çıktı. Arsenal ve Galatasaray'ın yanı sıra Porto ve Napoli takımlarının da yer aldığı kupada, sarı-kırmızılı ekip ilk maçında Porto'yu Melo'nun golüyle 1-0, ikinci maçında ise Drogba'nın golleriyle Arsenal'ı 2-1 mağlup ederek, kupayı müzesine götürmüştü.

        WENGER İLE 18 YIL GERİDE KALDI

        Devler Ligi'nde Galatasaray karşısında puan mücadelesi veren Arsenal Menajeri Arsene Wenger, bugün takımının başında 18. yılını doldurdu.

        Londra ekibini 1 Ekim 1996 yılından bu yana çalıştıran 64 yaşındaki Fransız teknik adam, Premier Lig'de 1997-1998, 2001-2002, 2003-2004 sezonlarında şampiyonluk sevinci yaşadı. Takımına Avrupa kupalarında iki kez final oynatma başarısı gösteren Wenger, 2000 yılında Galatasaray'a UEFA Kupası finalinde, 2006 yılında ise Barcelona'ya UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde kaybetti.

        Arsenal ile bugüne kadar bin 21 maça çıkan deneyimli çalıştırıcı, 582 karşılaşmadan galibiyetle ayrılırken, 243 maçta eşitliği bozamadı. Wenger, geçen sezon Arsenal ile çıktığı bininci maçında Chelsea'ye 6-0 yenilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ