Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray arsenal galatasaray şampiyonlar ligi, cesare prandelli basın toplantısı, cesare prandelli blerim dzemaili - Futbol Haberleri

        Şampiyonlar Ligi D Grubu’nda yarın Arsenal ile oynayacağı ilk maç öncesi teknik direktör Cesare Prandelli ve futbolculardan Blerim Dzemaili, Emirates Stadyumu'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

        Cesare Pradelli, yarınki maç öncesi futbolcuların fizik durumuna baktıktan sonra, Sivasspor maçı kadrosu üzerinde birkaç değişiklik yaparak sahaya çıkabileceklerini kaydederken, "Arsenal bizim sahamıza yerleşmek isteyecektir. Yıllardır alıştıkları bir futbol var. Bizse savunmada dengeli bir oyun kurmalı, bununla birlikte kendi futbolumuzu oynamalıyız. Sivasspor maçında kat ettiğimiz mesafeyi her maçta yakalamamız gerekiyor. Bu Avrupai bir ortalamadır, rakibe boş alan bırakmamalıyız" ifadelerini kullandı.

        Bir basın mensubunun takım dizilişi ile ilgili sorusu üzerine "Yarın belirli bir oyunu olan, cesur ve hazır bir takım seyredeceksiniz. Topu kaybettiğinde hemen kazanmak isteyen bir takım izleyeceksiniz. Bu tip maçlarda cesaret ve zihniyet çok önemlidir. Ancak dizilişimizle ilgili bir ipucu vermeyeceğim" açıklamasını yapan İtalyan teknik direktör, Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger gibi uzun yıllar aynı takımı çalıştırmak isteyip istemeyeceğine dair bir soruya ise "Bu devamlılık, her antrenörün rüyasıdır. Ancak bunu yalnızca İngiltere’de görüyoruz. Dünyanın diğer yerlerinde alınan skorlar daha çabuk değişikliklere yol açabiliyor" yanıtını verdi.

        Prandelli, son olarak Wesley Sneijder'in orta sahada savunma sorumlulukları fazla olan bir pozisyonda oynamasıyla ilgili bir soruyu, "Bence Sneijder bu pozisyonda karakterini, bilgisini, kalitesini ortaya koyuyor. Bunun takıma çok yararlı olduğunu düşünüyorum" şeklinde yanıtladı.

        İsviçreli futbolcu Blerim Dzemaili ise yarın akşam eşit bir mücadele beklediğini söylerken, "Biçim için önemli olan yarın, takım olarak çok iyi defans yapmakla birlikte kendi futbolumuzu oynamaktır. Her takıma karşı oynayabilecek bir ekibiz" diye konuştu.

        Dzemaili, kendi performansıyla ilgili bir soruya "Takımda sadece dört maç oynadım. Daha fazla maç oynayıp daha iyi oynamam gerekiyor. İlk maçlarım çok kötü değildi ancak benim nasıl bir futbolcu olduğumu henüz kimse görmedi. Yeni bir takıma geldiğiniz zaman takım arkadaşlarınızı tanımanız, takıma alışmanız gerekiyor. Benim için henüz her şey yeni. Ancak burada olmaktan memnunum ve Galatasaray’da çok iyi işler yapmak istiyorum" cevabını verirken, bir başka soru üzerine seçim sürecinin kendisini etkilemediğini, kendisinin bir futbolcu olduğunu ve futboluna konsantre olduğunu kaydetti.

        İsviçreli orta saha oyuncusu, öne çıkan özelliklerinden uzaktan şutları geride kalan maçlarda neden çok fazla kullanamadığına dair bir soruyu ise, "Şu ana kadar şut atmak için çok fazla fırsat gelmedi ancak bu şutları atmayı çok seviyorum. İtalya’da da ilk yıllarımda çok fazla şut atma imkanı bulamamıştım ancak takım arkadaşlarım beni tanıdıkça bana pozisyon hazırlamaya başladılar. Bunlar zamanla gelişecek şeyler" diye yanıtladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ