Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Ünal Aysal, Atatürk Havalimanı'nda başkan adayının Cemal Özgörkey olduğunu söyledi (Cemal Özgörkey kimdir?) - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, 8-25 Ekim tarihlerinde yapılacak seçimli olağanüstü genel kurulda Cemal Özgörkey'in başkan adayı olacağını açıkladı.

        Şampiyonlar Ligi’ndeki Arsenal maçı için gittikleri Londra’da konuşan Ünal Aysal “Ben artık sadece bir seçmenim. Cemal Özgörkey, bu sabah beni aradı ve başkanlıkla ilgili bir tasarrufunun olduğunu söyledi. Ben de kendisini olumlu karşıladım. Kongrede birden fazla aday olması Galatasaray için olumlu bir durum” ifadesini kullandı.

        Aysal ayrıca şu anda Galatasaray yönetiminde olan bazı isimlerin Cemal Özgörkey'in listesinde yer alabileceğini de sözlerine ekledi.

        "GALATASARAY'A HİZMET KESİNTİSİZ DEVAM EDER"

        Aysal, kendisinin aday olup olmayacağı yönündeki soruya, "Benim kararım belli ama Galatasaray'da hizmet kesintisiz devam eder. Cemal Özgörkey diğer adaylar kadar aynı şekilde Galatasaray'a hizmet etmiş iyi bir iş adamıdır. Galatasaray'ın bugünkü yaşam tarzını imkanlarını ve ihtiyaçlarını çok iyi bilen, buna göre de hesabını kitabını yapmış, Galatasaray'ı yönetebilecek her türlü güce ve tecrübeye sahip bir kişi. Herkesten önce ben kendisine başarılar diliyorum" yanıtını verdi.

        Cemal Özgörkey ile görüşüp görüşmediği sorusu üzerine de Aysal, "Tabii dün konuştum. Daha önce de bir iki kez konuşmuştum. Hazırlıklarını büyük bir itinayla yaptı. Tahmin ediyorum bu sürece o da yetişmiş olacak" ifadelerini kullandı.

        CEMAL ÖZGÖRKEY KİMDİR?

        1959 yılında İzmir'de doğan Cemal Özgörkey, orta öğrenimini İzmir Saint Joseph, liseyi 1979 yılında İstanbul Galatasaray Lisesinde tamamladıktan sonra ABD' ye giderek Atlanta'da Oglethorpe Üniversitesi Uluslararası Finans Bölümünü bitirmiştir.

        Özgörkey, 1997 yılından bu yana plastik, ambalaj ve meyve suyu konsantresi sektörlerinde faaliyet gösteren Özgörkey Holding'de Yönetim Kurulu Başkanlığı, 2009 yılından bu yana da meyve ve sebze suyu konsantresi sektörlerinde faaliyet gösteren Anadolu Etap Tarım ve Gıda Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş' nin Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini sürdürmektedir.

        2008-2010 tarihleri arası Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Galatasaray Pazarlama A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan Cemal Özgörkey, Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) kurucu üyeliği ve 1991-1996 tarihleri arasında da İzmir Atlıspor Kulübü Başkanlığını yürütmüştür.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ