Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzonspor’un golcüsü Oscar Cardozo, ‘defans’ ağırlıklı sistemde kendini gösteremediğini söyledi - Trabzonspor Haberleri

        HTSPOR / Haluk AYYILDIZ

        Beraberliğe ‘abone’ olan Trabzonspor’da teknik direktör Halilhodzic’in oynattığı ‘Cezayir Modeli’ne benzeyen savunma ağırlıklı sistem, takımın golcüsü Oscar Cardozo’nun verimini düşürüyor. Bu durum da Paraguaylı forvetin canını fazlasıyla sıkıyor. Özellikle son haftalarda oynanan maçlarda sahada ‘ruh’ gibi gezen Cardozo, Kasımpaşa karşılaşmasında ise adeta yokları oynamıştı. 1-1 biten bu mücadelede 78 dakika oyunda kalan ancak bu sürede tek bir pozisyona dahi giremeyen Cardozo’nun moralinin bir hayli bozuk olduğu öğrenildi.

        ORTA YOKSA GOL DE YOK!

        Sistem gereği kanatlardan beklediği ortaları bir türlü alamayan 31 yaşındaki forvetin, bu konuyu yakın çevresiyle de paylaştığı belirtildi. Fizik ve kondisyon olarak hazır hale gelmesine rağmen henüz ‘gol patlaması’ yaşayamayan Cardozo’nun, “Beklentilerin farkındayım. Yönetimin ve taraftarın ne istediğini çok iyi biliyorum. Ancak maçlarda yeteri kadar topla buluşamıyorum. Bana daha çok pas atılır, ceza alanına daha çok orta gelirse daha faydalı olacağıma inanıyorum” dediği ifade edildi.

        YABANCILARDAN ‘HÜCUM’ İSTEĞİ!

        Trabzonspor’daki sistemden rahatsız olan oyuncu sadece Oscar Cardozo değil... Takımdaki diğer yabancılar da Paraguaylı gibi düşünüyor. Kasımpaşa maçından sonra yapılan analiz toplantısında Gineli yıldız Kevin Constant’ın Halilhodzic’e daha çok hücuma dönük bir oyun sistemini benimsemeleri gerektiğini söylediği belirtildi. Malili forvet Yatabare’nin de arkadaşının bu görüşüne destek verdiği iddia edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ