Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Gençlerbirliği Cavcav'dan TFF'ye teşvik çağrısı - Futbol Haberleri

        Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Balıkesirspor maçında altyapıdan yetişen genç oyuncularla sonuca gitmenin kendisini mutlu ettiğini belirterek, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) genç oyuncu teşviği konusunda çağrıda bulundu.

        İlhan Cavcav, Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Balıkesirspor'u 3-1 yendikleri karşılaşmaya, kendi altyapılarından yetişen 5 oyuncuyla başladıklarını ifade ederek, "Bunu yapan başka bir takım var mı? Federasyon yabancı sayısıyla uğraşmak yerine altyapıdan yetişecek oyuncularla ve o oyuncuları A takımlara kazandırmakla uğraşsın" diye konuştu.

        "Yabancı sayısını sınırladık da bütün takımlar eksiklerini altyapılarından mı kapattı sanılıyor? Hayır yine transfer yapıldı" diyen Cavcav, şöyle devam etti:

        "Altyapı oyuncusu oynattığınızda teşvik adı altında komik bir ödül veriyorlar. Bu ödül de çocuk 30 maç oynarsa dişe dokunur bir meblağ oluyor. Laf olsun, sırf 'teşvik ediyoruz' diyebilmek için... Altyapıları böyle teşviklerle geliştiremezsiniz. '18 kişilik maç kadrosunda 5, ilk 11'de de 2 tane altyapıdan oyuncu olacak' dersen işte o zaman senin, ülke futbolu ve altyapı konusunda samimi olduğunu düşünürüm. Altyapı hocalarını biz yetiştiriyoruz, bu çocukları biz yetiştiriyoruz, kendimizi riske atarak bu çocuklara şansı biz veriyoruz ama ileride bir başarı geldiğinde, bu, yabancı sınırı diye bir garabete imza atan federasyonun başarısı oluyor."

        "GENÇLERBİRLİĞİ FELSEFESİ..."

        Kırmızı-siyahlı kulübün her zaman olduğu gibi bundan sonra da genç futbolculara önem vereceğini dile getiren İlhan Cavcav, Gençlerbirliği'nin felsefesini "altyapıdan oyuncu yetiştirmek" olarak tanımladı.

        Başkent ekibinin, genç futbolcuları Türk futboluna kazandırmaya devam edeceğini ifade eden Cavcav, "Bu, federasyonun teşviği olmadan da böyleydi, şimdi de sonrasında da böyle olacak. Bu sene Hacettepe'den 5 tane genç geldi. Bu gelecek sezonda da devam edecek. Burada çalışan ve çalışmak isteyen herkes bunu bilmeli. Bizim Gençlerbirliği olarak felsefemiz budur" diye konuştu.

        "ALPER ULUSOY BENİ MAHCUP ETTİ"

        İlk kez Süper Lig'de görev yapan Balıkesirspor maçının hakemi Alper Ulusoy'a ilişkin maç öncesi dile getirilen endişelerin, kendisini de kaygılandırdığını belirten İlhan Cavcav, "Alper Ulusoy'un atandığını gördüğümde, daha önce adını duymadığım için endişelendim" ifadesini kullandı.

        Cavcav, şöyle devam etti:

        "Biz yetiştiren bir kulübüz, bunu her zaman söylüyorum. Çok futbolcu, çok teknik direktör, bir de böyle maçlarda çok hakem yetiştirdik. Sağolsun Merkez Hakem Kurulu, genç kardeşlerimizi hep bizim maçlarımızda yetiştirdi ama Alper Ulusoy beni mahcup etti. Oyunu iyi okuduğuna ve pozisyonları çok yakından takip ettiğine şahit olduk. Bu şekilde adaletli ve doğru yönetimini devam ettirirse eminim ki bu hakem kardeşimizin yolu açık olacaktır. Federasyona tavsiyem, hazır tribünlerde az seyirci varken, ne kadar genç hakem varsa yetiştirsin. Zira seyirci azlığından hakemler üzerinde de baskı kalktı."

        "İNSANLAR FUTBOLU UNUTACAK"

        Balıkesirspor maçında tribünlerdeki büyük boşluğa da değinen İlhan Cavcav, Ankara'da hiç bu kadar az seyirciye oynamadıklarını belirtti. Hem taraftara hem de yetkililere çağrıda bulunan Cavcav, bu konuda kendi üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını kaydetti.

        "Projeye de uygulamaya da destek verdim ve kendi üzerime düşeni yaptım" diyen İlhan Cavcav, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Şu dört haftaya bakınca bir yerlerde birileri yanlış yapıyor gibi. Sistemin oturması için elbette zamana ihtiyaç var, bunu kabul ediyorum ama bu zaman uzarsa insanlar futbolu unutacak. Ben yine de taraftarımızı bir kez daha tribünlere davet ediyorum. Dün de gördük, takımımızda gencecik futbolcularımız yetişiyor. Benim isteğim, ne onlar taraftarımızın desteğinden ne de taraftarımız bu gençlerimizi izleme zevkinden mahrum kalsın."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ