Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal ile deplasmanda karşılaşacak olan Galatasaray'ın maçında Gianluca Rocchi düdük çalacak - Futbol Haberleri

        UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2. hafta mücadelesinde Arsenal ile deplasmanda karşılaşacak olan Galatasaray'ın maçında Gianluca Rocchi düdük çalacak.

        Geçen sezon Fenerbahçe'nin Şükrü Saracoğlu'nda Arsenal ile oynadığı ve 3-0 kaybettiği maçı da yöneten 41 yaşındaki hakem, İngiliz temsilcisi lehine bir de penaltı vermişti.

        TEK GALİBİYET

        Sarı-kırmızılı takımın Arsenal karşısında çıkacağı önemli müsabakayı yönetecek olan Gianluca Rocchi, Galatasaray taraftarlarının unutamadığı bir isim.

        Galatasaray'ın 2009-2010 sezonu UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda, Atletico Madrid ile Ali Sami Yen Stadı'nda yaptığı rövanş maçını yöneten ve son anlarında rakip oyuncu Luis Perea'nın ceza sahası içinde topa elle müdahalesine penaltı kararı vermeyen Rocchi, hem taraftarların hem de sarı-kırmızılı kulübün büyük tepkisini çekmişti.

        Rocchi, Caner Erkin'in penaltısını görmemişti. 80'de Caner'e kırmızı kartını da çıkaran İtalyan, günümüzde hala konuşulmaya devam ediyor.

        RİJKAARD İSYAN ETMİŞTİ

        Dönemin teknik direktörü Rijkaard maçın ardından, "Oraya resmi bir çizgi hakemi koyuyorsunuz, iki metreden pozisyonu göremedi. Ya görmedi, ya görmek istemedi. Daha önceki maçımızda gol attık, çizgi hakemi golü vermedi. Verilmeyen penaltı kesinlikle maçın kırılma noktasıydı" sözlerini kullanmıştı.

        Türk takımlarının şu ana kadar 4 maçını yöneten Gianluca Rocchi, 'bizleri' pek de sevindirmedi. Galatasaray, Fenerbahçe ve Bursaspor'un maçlarından sadece 1 galibiyet çıktı. Deplasmanda Plzen'i tek golle geçen Fenerbahçe, Rocchi ile kazanan tek Türk takımı konumunda bulunuyor.

        ADI SKANDALA KARIŞTI

        Çizme kariyeri 'sıkıntılı' olan Rocchi, Türk takımlarına karşı pek de uğurlu gelmiyor. İsmi İtalya'da şike skandalına karışan Gianluca Rocchi'nin 2004-2005 sezonunda Verona - Lazio maçında 2 oyuncuyu haksız şekilde oyun dışına gönderdiği belirlenirken 1 de net penaltıyı görmezden gelmişti.

        AVRUPA PERFORMANSI

        Uluslararası Arena'da 55 maça çıkan Gianluca Rocchi 22 kez penaltı noktasını gösterirken bunların 13'ünü ev sahibi, 9'unu ise konuk ekibe verdi. 14 kez kırmızı kartına başvururken, 206 kez de sarı kartına sarıldı.

        55 MAÇ İSTATİSTİK

        Toplam Ev Sahibi Konuk Toplam

        Penaltı 13 9 22

        Kırmızı 8 6 14

        Sarı 101 105 206

        Ortalama Ev Sahibi Konuk Toplam

        Penaltı 0.24 0.16 0.40

        Kırmızı 0.15 0.11 0.25

        Sarı 1.84 1.91 3.75

        TÜRK TAKIMLARINA KARŞI MAÇLARI

        Fenerbahçe 0-3 Arsenal

        Plzen 0-1 Fenerbahçe

        Manchester United 1-0 Bursaspor

        Galatasaray 1-2 Atlético de Madrid

        (Sporx)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ