Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere Manchester City, UEFA dava, Fenerbahçe, avukat, Manchester City taraftarları - Futbol Haberleri

        UEFA’nın Finansal Fair Play kuralları ve uygulamaları dava ediliyor. Bu sezon başında FFP ihlalleri nedeniyle UEFA’dan 49 milyon Pound ceza alan, ayrıca harcama ve kadro kısıtlamalrıyla karşı karşıya kalan Manchester City’nin 15 bin üyeli bir taraftar grubu FFP’nin Avrupa rekabet yasalarına aykırı olduğu gerekçesiyle hukuki yollara başvuruyor.

        MCFC Taraftar Kulübü, UEFA’ya karşı açacakları davada avukat olarak Jean-Louis Dupont ile anlaştı. Dupont, futbolda bir devrim olan Bosman davasını UEFA’ya karşı kazanan avukat. Konu hakkında MCFC Taraftar Kulübü’nden yapılan açıklamada “Bu kurallar gerçek bir finansal fair play sağlamaktan çok, kulüpleriini geliştirmek, büyütmek isteyen arzulu futbolseverlerin yatırımlarının önünü kesmek için kullanılıyor.

        UEFA kuralları MCFC taraftarları için kötü haber olabilir ama bugün Avrupa’nın elitleri arasında yer almayan kulüplerin taraftarları için daha da kötü haberdir. UEFA bu kurallarla Avrupa’da uyuyan bir devin hevesli bir girişimci tarafından alınıp yeni bir Manchester City, yeni bir PSG doğmasını engelliyor” denildi.

        Dupont, 2013 Mayıs’ta menajer Daniel Striani’nin müvekkili olarak “FFP kuralları transfer hareketliğini olumsuz etkileyecek, Avrupa’nın büyük kulüplerinin hegemonyasını pekiştirecek ve oyuncularla menajerlerin gelirlerini düşürecek” gerekçeleriyle Avrupa Komisyonu’na başvuruda bulunmuştu.

        Dupont daha önce Fenerbahçe'nin UEFA'ya açtığı davada da rol oynamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ