Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor UEFA, Finansanl Fair Play çerçevesinde Beşiktaş'a inceleme başlattı - Futbol Haberleri

        Avrupa Futbolu'nun patronu UEFA, Beşiktaş'ın da içinde bulunduğu 7 kulübe Finansal Fair Play kriterlerine uymadıkları gerekçesiyle inceleme başlattı.

        UEFA'nın resmi sitesinden yapılan açıklamada Finansal Kontrol Komitesi, Beşiktaş, AS Monaco FC, AS Roma, Beşiktaş JK, FC Internazionale Milano, FC Krasnodar, Liverpool FC ve Sporting Lizbon hakkında soruşturma başlatıldığı açıklandı.

        Söz konusu 7 takımın 2012-2013 sezonu için gönderdikleri faaliyet raporlarında zararın olması gereken rakamdan fazla olduğunu açıklayan UEFA, Ekim-Kasım aylarında bu kulüplerden ek raporlar istendiğini ve bu raporlar doğrultusunda yapılacak değerlendirilmeler sonrası kararın verileceğini bildirdi.

        BİR ŞOK DA BURSA'YA

        Bursaspor'un da Avrupa Kupalarına katılım payı askıya alındı.

        BEŞİKTAŞ'TAN AÇIKLAMA

        Beşiktaş Kulübü, UEFA'nın inceleme başlatmasıyla ilgili olarak açıklama yaptı.

        Siyah-beyazlı kulübün resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "UEFA tarafından bugün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, kulübümüz de dahil toplam 7 kulübün, 2012 ve 2013 finansal raporlama dönemleri sonunda açıklamış oldukları denk bütçe açıkları nedeniyle, ilgili kulüpler hakkında resmi inceleme başlatıldığı ve bu kulüplerden Ekim ve Kasım ayları içerisinde ek bilgi ve belge talep edileceği bildirilmiştir. Bu husus kulübümüzün halihazırda devam eden UEFA Avrupa Ligi'nde yarışma hakkına bir engel teşkil etmemektedir. Kamuoyu gelişmelerden haberdar edilecektir" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ