Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe Gaziantepspor - Fenerbahçe Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... FENERBAHÇE-GAZİANTEPSPOR MAÇININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Spor Toto Süper Lig 3. hafta maçında Fenerbahçe, Gaziantepspor'u ağırladı. Sarı-lacivertliler, Emre Belözoğlu'nun 82. dakikada penaltıdan attığı golle maçı 1-0 kazandı.

        F.Bahçe, bu galibiyetle 7 puana yükselirken Gaziantepspor ise 4 puanda kaldı.

        Öte yandan Emre Belözoğlu ile tartışan Emenike'nin ıslıklanması geceye damga vurdu.

        FENERBAHÇE: 1 - GAZİANTEPSPOR: 0

        STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

        HAKEMLER: Ali Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Ekrem Kan

        FENERBAHÇE: Mert Günok, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Kuyt, Diego (Dk. 59 Alper Potuk), Sow (Dk. 83 Selçuk Şahin), Emenike (Dk. 59 Webo)

        GAZİANTEPSPOR: Eray Birniçan, Koray Arslan, Arokoyo, Elyasa Süme, Şenol Can, İbrahim Akın, Binya (Dk. 83 Chibuike), Chico, Mustafa Durak, Oğulcan Çağlayan (Dk. 78 Camara), Muhammet Demir (Dk. 73 Muhamed İldiz)

        GOL: Dk. 82 Emre Belözoğlu (Penaltıdan) (Fenerbahçe)

        SARI KARTLAR: Dk. 34 Elyasa Süme, Dk. 76 Eray Birniçan, Dk. 81 Şenol Can, Dk. 84 Mustafa Durak (Gaziantepspor), Dk. 58 Bekir İrtegün, Dk. 79 Emre Belözoğlu, Dk. 90+2 Gökhan Gönül (Fenerbahçe)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        2. dakikada İbrahim Akın'ın ceza alanı dışından sert şutunda, savunmada Alves'e çarpan topu, kaleci Mert Günok kornere tokatladı.

        4. dakikada Mehmet Topal'ın ceza alanı dışından kaleye uzak mesafeden vuruşunda, top yandan auta çıktı.

        6. dakikada Emenike'nin ceza alanı dışından sert şutunda, meşin yuvarlak direğin yanından auta gitti.

        23. dakikada Mustafa Durak'ın ceza yayı önünden vuruşunda, kaleci Mert Günok uzanarak, topu kornere çeldi.

        24. dakikada sağdan İbrahim Akın'ın kullandığı korner atışında, yükselen kaleci Mert Günok, topu elinden kaçırdı. Altıpasa düşen topa bir kez daha hamle yapan Mert, meşin yuvarlağı kontrol etti.

        25. dakikada Diego'nun ceza alanı dışından sert şutunda, top yandan auta çıktı.

        29. dakikada sağdan ceza alanına giren Gökhan Gönül'ün yerden ortasında, Emenike'nin müsait durumda vuruşunda, kaleci Eray Birniçan iki hamlede topu kontrol etti.

        31. dakikada ceza alanı dışından İbrahim Akın'ın yerden sert şutunda, kaleci Mert Günok üzerine gelen topa sahip oldu.

        45. dakikada Gökhan Gönül'ün ceza alanı dışından vuruşunda, kaleci Eray Birniçan üzerine gelen topu iki hamlede kontrol etti.

        Karşılaşmanın ilk yarısı, 0-0 berabere tamamlandı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        50. dakikada Chico'nun ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Mert Günok topu iki hamlede kontrol etti.

        52. dakikada sağdan İbrahim Akın'ın kullandığı korner atışında, ön direkte Chico'nun kafa vuruşunda, kaleci Mert Günok topa sahip oldu.

        61. dakikada soldan Caner Erkin'in kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde Mehmet Topal'ın kafa vuruşunda altıpasa düşen topa Sow dokunamayınca, meşin yuvarlak auta çıktı.

        64. dakikada Alper Potuk'un sağdan ortasında ceza alanı içinde Sow'un kafa vuruşunda, top yandan auta gitti.

        65. dakikada savunmanın arkasına atılan topta bir anda kaleci Mert Günok ile karşı karşıya kalan Oğulcan Çağlayan'ın kötü vuruşunda, top yandan auta çıktı.

        80. dakikada ceza alanı içinde Gökhan Gönül yerde kalınca hakem Ali Palabıyık, kale arkasındaki ilave yardımcı hakemin uyarısıyla penaltı noktasını gösterdi.

        82. dakikada penaltı atışını kullanan Emre Belözoğlu, topu direğin dibinden ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

        89. dakikada ceza yayı üzerinden Kuyt'ın vuruşunda, kaleci Eray Birniçan topu iki hamlede kontrol etti.

        Fenerbahçe, karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.

        MAÇTAN NOTLAR

        Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor ile yaptıkları mücadelede, Trabzonspor maçının 11'ini değiştirmedi.

        Geçen hafta deplasmanda bordo-mavili ekibe karşı Mert Günok, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Emenike, Diego, Kuyt ve Sow'dan oluşan 11'i sahaya süren Kartal, Gaziantepspor mücadelesinde de aynı kadroyu görevlendirirken, sadece hücum hattındakı oyuncuların yerleşiminde değişiklik yaptı.

        Kuyt daha önce olduğu gibi orta alanın sağında, Sow da solunda görev yaparken, forvette Emenike yer aldı. Sarı-lacivertli takımda cezalı kaleci Volkan Demirel'in yanı sıra sakatlığı bulunan Meireles ve Egemen Korkmaz ile Serdar Kesimal da maç kadrosunda yer almadı.

        KOMBİNE BİLETLİ TARAFTARLAR İZLEDİ

        Fenerbahçe Kulübü, passolig sistemi için anlaşma yapmasına rağmen, bu maç öncesi bilet satışı için çözüm bulunamadığı için karşılaşmayı sadece kombine biletli taraftarlar tribünden izleyebildi. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda özellikle kale arkası tribünlerin büyük bölümü boş kaldı.

        Passolig ile sadece bilet satışını kapsayan sınırlı bir işbirliği sözleşmesi imzalandığını duyuran sarı-lacivertli kulüp, maç öncesi yaptığı açıklamada, kombine bileti olmayan taraftarın da stada girebilmesi için yaşanan sorunun giderilmesine ilişkin geçici bir çözüm üretilemediğini, sadece kombine bileti olanlara verilen elektronik bilete sahip taraftarların karşılaşmayı izleyebileceğini bildirdi. Gaziantepsporlu futbolcular, seremoniye "İstanbul İtfaiyesi 300 yaşında" yazılı pankartla çıktı.

        25 MAÇTIR YENİLMİYOR

        Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor'u 1-0 yenen Fenerbahçe, iç sahadaki yenilmezlik serisini 25 maça yükseltti. Kadıköy'de ligdeki son yenilgisini iki sezon önce (2012-2013 sezonu) 20. haftada, 3 Şubat 2013'te Sivasspor karşısında (2-1) alan Fenerbahçe, bu karşılaşmanın ardından oynadığı 25 maçta 22 kez kazandı, 3 beraberlik aldı.

        2012-2013 sezonunun son 6, 2013-2014 sezonunun ise 17 iç saha maçını yenilgisiz geçen "Sarı Kanaryalar", 2014-2015 sezonunun ilk iki maçını da galibiyetlerle geride bıraktı. Fenerbahçe, sahasında oynadığı son 25 maçta 64 gol attı, kalesinde ise 17 gol gördü.

        25 MAÇLIK SERİ

        Fenerbahçe'nin iç saha serisinde yenilmediği 25 maçta aldığı sonuçlar şöyle:

        Sezon Hafta Maç Skor

        2012-2013 23. Fenerbahçe-Kasımpaşa 3-1

        25. Fenerbahçe-Bursaspor 4-1

        27. Fenerbahçe-Akhisar Belediyespor 2-0

        29. Fenerbahçe-Eskişehirspor 1-0

        31. Fenerbahçe-Kayserispor 2-1

        33. Fenerbahçe-Galatasaray 2-1

        2013-2014 2. Fenerbahçe-Eskişehirspor 1-0

        3. Fenerbahçe-Sivasspor 5-2

        5. Fenerbahçe-Elazığspor 4-0

        7. Fenerbahçe-Trabzonspor 0-0

        9. Fenerbahçe-Gaziantepspor 3-1

        11. Fenerbahçe-Galatasaray 2-0

        13. Fenerbahçe-Beşiktaş 3-3

        15. Fenerbahçe-Akhisar Belediyespor 4-0

        17. Fenerbahçe-Kayserispor 5-1

        18. Fenerbahçe-Torku Konyaspor 2-1

        21. Fenerbahçe- Kasımpaşa 2-1

        23. Fenerbahçe-Gençlerbirliği 2-0

        25. Fenerbahçe-Kayseri Erciyesspor 2-1

        27. Fenerbahçe-Bursaspor 3-0

        29. Fenerbahçe-Medical Park Antalyaspor 4-1

        31. Fenerbahçe-Çaykur Rizespor 0-0

        33. Fenerbahçe-Kardemir Karabükspor 4-0

        2014-2015 1. Fenerbahçe-Kardemir Karabükspor 3-2

        2. Fenerbahçe-Gaziantepspor 1-0

        PENALTIYLA GELEN GALİBİYET

        Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor'u 1-0 yenen Fenerbahçe, rakibini penaltı atışından bulduğu golle geçti.

        Sezonu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ligin ilk haftasında Kardemir Karabükspor karşısında 3-2'lik galibiyetle açan sarı-lacivertli ekip, iç sahadaki ikinci maçından da 3 puan çıkarmasını bildi. Mücadelede hakim bir oyun ortaya koyan ancak hücum bölgesinde rakip savunmayı aşamadığı için etkili olamayan sarı-lacivertli ekip, Gökhan Gönül'ün ceza alanında yerde kalmasıyla 82. dakikada kazanılan penaltı atışını, Emre Belözoğlu ile gole çevirerek galibiyete ulaştı. Ligde geçen haftayı deplasmanda Trabzonspor beraberliğiyle 1 puanla geçen Fenerbahçe, bir hafta aradan sonra yeniden 3 puan elde etti.

        İÇ SAHADA SON DAKİKA HEYECANI

        Sarı-lacivertli takım, bu sezon iç sahada yaptığı 2 karşılaşmada da 80. dakikadan sonra bulduğu gollerle galibiyet aldı. Birinci haftadaki Kardemir Karabükspor maçını 81. dakikada Webo'nun golüyle 3-2 kazanan Fenerbahçe, Gaziantepspor mücadelesinde de 82. dakikada penaltıdan Emre ile gol bularak sonuca gitti.

        EMENİKE TARAFTARLA GERGİNLİK YAŞADI

        Sarı-lacivertli takımın rakip kale önünde zorlandığı dakikalardan sonra, Emenike ikinci yarıda kendisine tepki gösteren taraftarlara karşılık verdi. Emenike, bir pas sonrası Emre Belözoğlu ile saha içinde yaşadığı kısa tartışmanın ardından, maçın 54. dakikasında yuhalandı. Tribünlerin tepkisine karşılık veren Nijeryalı futbolcuyu takım arkadaşı Diego sakinleştirmeye çalıştı.

        Bu gerilimin ardından kaptan Emre Belözoğlu da tepkili seslerin son bulması nedeniyle tribünlere işaret yaptı. Emenike 59. dakikada oyundan alındıktan sonra doğrudan soyunma odasına gitti. Nijeryalı futbolcunun yerine Webo oyuna dahil edildi. Karşılaşmanın ardından Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, saha içinde hakemlerin yanına kadar gitti. Gaziantepsporlu futbolcuların bazıları da hakemlerle bir süre konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ