Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Dünya Kürek şampiyonası, Galatasaray kürek takımı, fenerbahçe kürek takımı, spor bakanı akif çağatay kılıç - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR / Murat AĞCA

        Hollanda’da geçen ay yapılan Dünya Kürek Şampiyonası’nda, Galatasaraylı ve Fenerbahçeli kürekçilerden oluşan 8 tek hafif kilo milli takımı üçüncü olarak Türkiye’ye tarihindeki ilk madalyayı kazandırmıştı. Ancak iki dev kulüp, kendi web sitelerine sadece kendi sporcularının isimlerini yazıp, kutlamış, diğerlerini adeta yok saymıştı.

        Habertürk’ün gündeme taşıdığı bu olay, Türkiye çapında büyük tepkiyle karşılanmıştı. İşte bu konu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın önceki gün Ankara’da olimpik federasyonların başkanlarıyla yaptığı toplantıda gündeme geldi. Yaşananlara tepki gösteren Bakan Kılıç, böyle bir durumun kabul edilemez olduğunu belirterek, milli takımların her türlü kulüp yapılanmasının üzerinde olması gerektiğini vurguladı. Kılıç, Kürek Federasyonu’ndan da konuyu inceleyerek bir daha böyle bir durum yaşanmaması için gerekli uyarıları yapmasını istedi.

        FEDERASYONDAN UYARI

        Kürek Federasyonu’nun da hem Fenerbahçe hem Galatasaray kulüplerine konuya ilişkin birer resmi yazı göndererek açıklama isteyeceği ve uyarıda bulunacağı öğrenildi. İki kulüp arasında benzeri bir durum geçen hafta boksta yaşanmış, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’ın madalya taktığı Fenerbahçeli boksörün fotoğrafları her iki kulübün web sitelerinde de yayınlanmamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ