Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Galatasaray, Trabzonspor, Beşiktaş, Finansal Fairplay, Finansal Fairplay ceza - Trabzonspor Haberleri

        Ve Galatasaray'ın parasının Beşiktaş'a gitmesi kesinleşti. UEFA'nın İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirdiği yönetimi kurulu toplantısından, kulüplere kesilen cezaların diğer kulüplere bölüştürülmesi kararı çıktı.

        Buna göre Finansal Fair Play (FFP) kurallarını ihlal ettiği için para cezasına çarptırılan kulüplerden gelecek paraların, bu durumdan mağdur olmuş UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden takımlara dağıtılmasına karar verildi.

        El konulan paraların yüzde 80'i Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi gruplarında mücadele eden takımlara eşit bir şekilde bölüştürülecek. Ancak bu kulüplerin FFP kurallarına uygunluk şartı aranacak. Yani örneğin Galatasaray'ın yanı sıra Trabzonspor ve yine aynı nedenden cezaya çarptırılan PSG ve Manchester City gibi takımlar da dağıtılan meblağdan pay alamayacak.

        El konulan paranın yüzde 20'si ise yola devam edemeyen kulüplere bölüştürülecek. Şampiyonlar Ligi veya Avrupa Ligi elemelerinde elenen takımlar 'teselli ikramiyesi' sahibi olacak.

        El konulan paranın toplam tutarı: 24 milyon euro

        Yüzde 80'lik dilimdeki 73 kulübe verilecek para: 260 bin euro (Kulüp başına)

        Yüzde 20'lik dilimdeki 155 kulübe verilecek para: 30 bin euro (Kulüp başına)

        (Skorer)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ