Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Kasımpaşa, kaçan 3 puana üzülüyor - Kasımpaşa Haberleri

        Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz, Spor Toto Süper Lig'de dün oynadıkları ve 2-2 berabere kaldıkları Mersin İdmanyurdu maçında, ikinci yarıdaki oyunlarıyla galibiyeti kaçırdıklarını söyledi.

        Öksüz, ilk yarıda çok kötü oynayarak 2-0 geriye düştüklerini ancak ikinci yarıdaki gösterdikleri performanstan memnun olduklarını belirtti.

        İlk yarıda çok fazla hata yaptıklarını dile getiren Öksüz, şöyle devam etti:

        "İlk yarıda sahada olmayan bir Kasımpaşa vardı. Böyle olunca, hatalar yaptık ve rakip bizden üstün gözüktü. İlk yarıda ortaya koyduğumuz performansla, 'bu maçı kaybettik' dedik. Hocamızın iyi ve yerinde değişiklikleri ile devre arası takımı motive edici konuşmasıyla takım kıpırdandı. Biraz kıpırdanınca da maç hemen 2-2'ye geldi. Babel penaltıyı kaçırmasa maçı alabilirdik. İkinci yarı oynadığımız oyunla Mersin İdmanyurdu'nu yenebilirdik."

        "BÜTÜN TAKIMLARDA MOTİVASYON EKSİKLİĞİ VAR"

        Süper Lig'in ilk iki haftasında izlediği bütün maçlarda takımların performansının yeterli olmadığını anlatan Öksüz, şu ifadeleri kullandı:

        "Bütün takımlarda motivasyonsuzluk var. İstenilen seviyenin altındalar. Ben bunu pek anlamadım. Biz iyi bir takımız ve ilk yarıdaki gibi oynamamalıyız. Verdiğimiz mücadeleyi ikinci yarı değiştirince sonuç ortada. Zannediyorum hocamız da bunu söyledi. Teknik heyetle yarın bir değerlendirme toplantısı yapacağız ve Kasımpaşa takımının daha üzeri performans göstermesini sağlayacağız."

        "YABANCI SINIRI TRANSFER POLİTİKAMIZI ETKİLEDİ"

        Geçtiğimiz sezonların aksine bu sezon transferde suskun kaldıklarını aktaran Hasan Hilmi Öksüz, bunda ekonomik politikalarının yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) almış olduğu 5+3 yabancı kuralının da etkili olduğunu kaydetti.

        Önemli transferler yapmak istemelerine rağmen bu hedeflerini fazla gerçekleştiremediklerini belirten Öksüz, şöyle konuştu:

        "Ekonomik politikalar nedeniyle transfer politikamızı askıya alıp mevcut kadroyu korumaya çalıştık. Aldığımız oyuncu da sakatlandı. Biz, şu an geçen sezonki kadrodan eksiğiz. Özellikle Yalçın Ayhan gidince defansta eksildik. Aldığımız genç oyuncular zaman içerisinde oturacak. Yine de ligin iddialı takımlarından biriyiz. TFF'nin 8 yabancı kontenjanı esnetilseydi, önemli oyuncular alabilirdik. Yerli futbolcu piyasası belli. Zaten kaliteli yerli oyuncuları, büyük kulüpler fazla para ödeyerek kadrosuna dahil ediyor. Yabancı kontenjanımız da dolu olduğu için dışarıdan futbolcu alamadık. TFF bu konuda ısrar ederse futbolumuz geriye gider."

        "TÜRKİYE'DE FUTBOL İLERİ GİTMEZ"

        Kasımpaşa Kulübü olarak, yabancı sınırlamasına karşı olduklarını dile getirdiklerini anlatan lacivert-beyazlıların başkan vekili, "Türkiye'de Maliye Bakanlığı bütün kulüpleri kontrol altına almaya çalışıyor. Bunun için vergilerinizi harfiyen ödeyeceksiniz ve ekonominizi ona göre belirleyeceksiniz. Bütün bunlar varken, bir de yabancı oyuncular için konulan bedeller yükseldi. TFF'nin bunu esnetmesi lazım, yoksa Türkiye'de futbol ileri gitmez. Avrupa'da Türk takımları başarı yakalayamaz" ifadelerini kullandı.

        "PASSOLİG UYGULAMASINI DESTEKLİYORUZ"

        Hasan Hilmi Öksüz, Passolig uygulamasını Kasımpaşa Kulübü olarak sonuna kadar desteklediklerini dile getirdi.

        Uygulamaya tamamen alışmak için biraz daha zaman geçmesi gerektiğinin altını çizen Öksüz, "Passolig uygulamasına herkes birkaç haftaya alışır. Ben bile bir yönetici olarak daha bu hafta kartımı alabildim. Seyircilerin de biraz ihmali var. Bu çok ciddi bir iş. Bu sisteme ayak uydurmak lazım. Maçlara gelen farklı insanlar kulüplere sıkıntı oluşturuyor. Passolig sayesinde bunun da önüne geçeceğiz. Kulüp olarak uygulamayı destekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

        TFF tarafından bu sezona "Süleyman Seba Sezonu" isminin verilmesini olumlu karşılayan Öksüz, ilk iki haftadaki ortamın fair-play içinde olduğunu vurguladı.

        Fair-play duygusu altında yarışmanın önemine değinen Öksüz, "Örneğin dün Trabzonspor-Fenerbahçe maçı, gördüğüm kadarıyla uzun yıllar sonra sıkıntısız geçti. Süleyman Seba ismini hak edip hak etmediğimizi önümüzdeki haftalarda göreceğiz ama lig çok iyi başladı. Ligin ismi ne olursa olsun, fair-play çerçevesinde futbol oynanması lazım. Buna Passolig'in de katkısı büyük olacak" şeklinde konuştu.

        "KARABÜK MAÇINI SAHAMIZDA OYNAYACAĞIZ"

        Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nın son durumu hakkında da bilgi veren Öksüz, "Stadımızın zemini çok iyi bir durumda. Aslında Mersin İdmanyurdu maçını da stadımızda oynayabilirdik ama saha kötü olsun istemedik. Kardemir Karabükspor maçını sahamızda oynayacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ