Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray, Galatasaray Şampiyonlar Ligi, Galatasaray Şampiyonlar Ligi gelirleri, Galatasaray Şampiyonlar ligi para, - Futbol Haberleri

        UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk maçında yarın Belçika temsilcisi Anderlecht'i ağırlayacak Galatasaray, bu kulvarda gelirini de yukarılara çekmeye çalışacak.

        UEFA, Avrupa futbolunun en önemli organizasyonu Şampiyonlar Ligi'nde kulüplere önemli mali kaynak yaratırken, özellikle grup aşamasından itibaren lige dahil olan ekipler ciddi bir gelirin sahibi olmayı da garantiliyor.

        Bu sezon üst üste üçüncü kez UEFA Şampiyonlar Ligi'ne grup aşamasından dahil olacak Galatasaray, Beşiktaş'ın play-off turunda elenmesiyle birlikte, UEFA'nın bu kulvarda aynı ülkeden yer alan takımlara paylaştırdığı pazarlama havuzu gelirinin de tek başına sahibi olmayı garantiledi.

        GALATASARAY'IN KASASINDA 15,6 MİLYON EURO GARANTİ

        UEFA Şampiyonlar Ligi'de gruplara katılım payı olarak ödenen 8,6 milyon euroluk "ayak bastı parasını" alacak sarı-kırmızılılar, Türkiye'nin bu sezon yaklaşık 7 milyon euroluk olması beklenen pazarlama havuzu gelirini de tek başına kasasına koyacak.

        Henüz maç oynamadığı "Devler Ligi"nde 15,6 milyon euro geliri şimdiden garantileyen "Cim Bom", yapacağı maçlarda alacağı sonuçlara ve atlayacağı turlara göre bu kazancını daha yukarılara çekebilecek.

        Sarı-kırmızılı ekip, grup aşamasında elde edeceği her bir galibiyet için 1 milyon avro, beraberlik için 500 bin euro kazanacak. Gruptan çıkması halinde 3,5 milyon euro daha gelir elde edecek Galatasaray, çeyrek final oynaması durumunda 3,9 milyon euro, yarı final oynaması durumunda 4,9 milyon euro, finale yükselmesi durumunda 6,5 milyon euro ve şampiyonluk durumunda ise 10,5 milyon euro ekstra kazanç elde edebilecek.

        "DEVLER LİGİ"NDEN SON 2 SEZONDA 46 MİLYON EURO

        UEFA Şampiyonlar Ligi'nde geride kalan 2 sezona Süper Lig şampiyonu olarak direkt grup aşamasından dahil olan Galatasaray, yaklaşık 46 milyon euro kazanç elde etti.

        Sarı-kırmızılı ekip, çeyrek finale kadar yükseldiği 2012-2013 sezonda, 24 milyon 782 bin euro, gruptan çıkarak son 16 takım arasına kalmayı başardığı geçen sezon ise 21 milyon 72 bin euro toplam Şampiyonlar Ligi geliri kazandı.

        Son 2 sezonda toplam 45 milyon 854 bin euro gelir elde ettiği Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray, ülkelere göre değişim gösteren pazarlama havuzundan, 2012-2013 sezonunda 5 milyon 282 bin euro, 2013-2014 sezonunda da 6 milyon 472 bin euro pay aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ