Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'ın "Devler Ligi"nde en tecrübelisi Sneijder - Futbol Haberleri

        UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk maçında yarın Belçika'nın Anderlecht ekibini konuk edecek Galatasaray'da Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder, bu organizasyondaki en tecrübeli isim olarak dikkati çekiyor.

        Sarı-kırmızılı takımın, UEFA'ya bildirdiği 25 kişilik futbolcu listesinde en parlak kariyere sahip olan Hollandalı yıldız, "Devler Ligi" grup aşamasında daha önce 64 maçta forma giydi ve 11 gol kaydetti.

        Sneijder, profesyonel futbol kariyerine başladığı ülkesinin Ajax ile Şampiyonlar Ligi'nde 19 maçta 2 gol atarken, İspanya'nın Real Madrid ekibi ile bu kulvarda çıktığı 9 maçta golle buluşamadı.

        Kariyerinin en parlak dönemini geçirdiği Inter'de, UEFA Şampiyonlar Ligi maçlarında 25 karşılaşmada 6 kez ağları havalandıran Hollandalı futbolcu, İtalyan ekibinin 2009-2010 sezonunda ''Devler Ligi'' kupasını kazanmasında önemli rol oynadı.

        Sneijder, Galatasaray forması altında UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 11 maçta 3 kez rakip ağları sarstı. Sarı-kırmızılı takımın önceki sezon Real Madrid'i İstanbul'da 3-2 yendiği maçta bir gol atan Hollandalı futbolcu, geçen sezon 3-1 kazanılan Kopenhag maçında da bir kez meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Sneijder, yine geçen sezon Galatasaray'ın, İtalyan ekibi Juventus'u 1-0 yenerek 2. tura yükseldiği mücadelede takımına galibiyeti getiren gole imza atan isim oldu.

        Türkler arasında en kariyerli oyuncu Hamit

        Galatasaray'ın UEFA'ya bildirdiği listede yer alan Hamit Altıntop, Şampiyonlar Ligi'nde en fazla mücadele eden Türk oyuncu özelliğini taşıyor.

        Hamit Altıntop, Schalke 04, Bayern Münih, Real Madrid ve Galatasaray forması altında ''Devler Ligi''nde 36 maçta sahaya çıktı ve 2 gol kaydetti.

        Geçirdiği sakatlık nedeniyle geçen sezonun çok büyük bölümünde takımdan ayrı kalan tecrübeli futbolcu, sarı-kırmızılı ekipte 4 Şampiyonlar Ligi maçı oynadı ve 1 gol attı. Galatasaray'ın yeni transferlerinden Goran Pandev de "Devler Ligi"nde çıktığı 30 maçta 5 gol atarken, bu organizasyonda Felipe Melo 29, Burak Yılmaz 23, Umut Bulut ve Selçuk İnan da 18'er maçta forma giydi.

        Olcan ve Tarık ilk kez oynayacak

        Galatasaray'da yeni transferler Olcan Adın, Tarık Çamdal ve Yasin Öztekin, görev verilmesi durumunda kariyerlerinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde görev alacak. Sarı-kırmızılı takımın kadrosunda bulunan Veysel Sarı ve Furkan Özçal'ın da Şampiyonlar Ligi tecrübesi bulunmuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ