Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Yıldırım Demirören Show TV'ye konuştu (Yıldırım Demirören'in Süleyman Seba sezonu açıklaması) - Futbol Haberleri

        Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, İzlanda - Türkiye maçı öncesi SHOW TV Spor Koordinatörü Serdar Ali Çelikler'in sorularını yanıtladı.

        Demirören, A Milli Takımımız'ın EURO 2016 yolculuğu ile ilgili olarak, "Fatih Terim'in söylediği gibi buraları ısıtacağız. Hocamız ile yola çıkarken çok uzun süreli düşündük. Asansör takım olmak yerine kalıcı bir Milli Takım hedefimiz. Deplasman maçlarından iyi sonuç alırsak EURO 2016'ya gideceğimize inanıyorum. Hedefimiz uzun vadeli ve her turnuvaya katılan bir Milli Takım yaratmak. Hocamız çalışmalarını buna göre yapıyor. Önemli olan güzel bir oyunla, herkesi memnun ederek bu turnuvalara katılabilmek" dedi.

        "ŞİDDET BU SEZON BİTECEK"

        Demirören, "Süleyman Seba sezonu" ile ilgili olarak şunları söyledi: "Süleyman Seba sezonu ile ilgili bütün sezon etkinlikler yapacağız. Futbolun içindeki kötü tezahürat ve şiddeti yaratanlar yüzde 20. Yüzde 80 takım tutan ve futbolu seven toplum var. Uzun vadeli demiyorum; bu sezon bunlar bitecek. Devletimiz ile yüzde 80 takımını destekleyen taraftarlarla bu bitecek. Bunu hep beraber yapacağız. Bitmek zorunda."

        "FUTBOLUMUZU KAYBEDİYORUZ"

        "Futbolumuzu kaybediyoruz. Şiddeti yaratanları ayıklayacağız. Futbol adına olduğunu düşünerek hareket etmemiz gerekiyor. Tepkilerimiz geçmişten farklı olacak. İlk kez Hukuk Kurulu, PFDK'nın verdiği cezaya itiraz etti. Onlara teşekkür ediyorum. Bunlar giderek artacak. Süper Kupa'da 51 taraftara işlem yapıldı."

        Demirören, Süper Kupa finali sonrası verilen cezalarla ilgili, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerinin yaptığı açıklamalar için "Süper Kupa organizatörü bizim ama sorumlu olan kulüpler" ifadelerini kullandı.

        "BİZ TÜRKİYE'YİZ"

        Demirören "Sosyal medyada "FIFA, Türkiye'yi ihraç edecek, yasaklayacak şeklinde' açıklamalar oluyor. Böyle bir şey var mı?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

        "2011'den beri konuşuluyor, şimdi buradayız. Avrupa'nın 6. büyük ülkesiyiz. Biz Türkiye'yiz. Bunlar kolay işler değil. Biz yolumuza bakıyoruz ve hakkımızı koruyoruz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ