Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Galatasaray UEFA listesi, Sporting Lizbon, UEFA'ya 52 futbolcu bildirdiler, Arsenal kadro, - Futbol Haberleri

        UEFA, Şampiyonlar Ligi’nde gruplarda mücadele edecek 32 takımın kadrolarını açıkladı. Şampiyonlar Ligi kuralları gereği takımlar A listesine en fazla 25 oyuncu yazabiliyor. Bunun en az sekizi için özel kural var.

        Bu sekiz futbolcunun 4+4 şeklinde o kulüpte yetişmiş ve o kulübün federasyonunda yetişmiş olması gerekiyor. Kulüpler, bu sekiz futbolcunun tamamını kendi yetiştirdikleri isim yazabiliyor. Yani kulüpte yetişmiş sayısı fazla olmak kaydıyla 5+3, 6+2, 7+1 veya 8+0 alternatifleri mevcut.

        Bu 25 kişilik liste dışında kulüpler o maça 24 saat kala bildirmek kaydıyla B listesine istedikleri kadar oyuncu yazabiliyor. Ancak bu oyuncuların 1 Ocak 1993 sonrası doğumlu olması ve o kulüpte 15. yaş gününden itibaren aralıksız en az iki yıl oynamış olması şartı aranıyor. Bazı kulüpler sezon başından B listesi oyuncularınından arzu ettiklerini bildirmeyi tercih ediyor ama bunlar da sezon içinde buraya ek yapma hakkına sahip.

        Listeler incelendiğinde 25 kişilik kontenjanı (Kadro sınırlaması cezası almış olan Manchester City ve Paris Saint Germain hariç) 11 kulübün doldurabilmiş olması dikkat çekiyor. Bunlar Real Madrid, Benfica, Arsenal, Borussia Dortmund, Galatasaray, Roma, Bayern Münih, APOEL, Barcelona, Maribor ve Sporting Lizbon.

        Galatasaray’ın yer aldığı C Grubu’nda temsilcimiz dışında Arsenal ve Dortmund da 25 kişilik A listesi bildirdi ve burası bu özellikte üç takım barındıran tek grup oldu.

        Sporting Lizbon, B listesinde de 27 oyuncuya yer verdi ve 52 futbolcudan oluşan UEFA listesiyle dikkat çekti. B listesinde Atletico Madrid 24, Porto ve Zenit 23’er futbolcuyla dikkat çeken diğer kulüpler oldu.

        ARSENAL GİROUD’YU BİLDİRMEDİ

        Galatasaray sözleşmesi dondurulan Eboue dışında Koray, Sabri, Umut Gündoğan, Sinan Gümüş, Yiğit Gökoğlan ve Engin Baytar’ı listeye yazmadı. Arsenal, sakatlığı bulunan Giroud’yu, Borussia Dortmund ise Dünya Kupası’nda iki maçta 29 dakika Güney Kore forması giyen genç forvet Ji Dong Won’u UEFA’ya bildirmedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ