Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Brezilya'nın yeni kaptanı..., Brezilya'nın yeni kaptanı Neymar, Barcelonalı yıldız, - Futbol Haberleri

        Brezilya'nın 2014 FIFA Dünya Kupası'nda Almanya ve Hollanda karşısında aldığı farklı yenilgilerin ardından görevinden istifa eden Luiz Felipe Scolari'nin yerine göreve getirilen eski milli futbolcu Dunga, takımda ilk değişikliği kaptanlık görevinde yaptı.

        Dunga, henüz 22 yaşında olmasına rağmen 52 kez milli forma giyen Neymar'ın Thiago Siva'nın yerine kaptanlığa getirildiğini açıkladı.

        Neymar'ın Brezilya futbolu için bir "referans noktası" olduğunu vurgulayan Dunga, "Kaptan, tüm takıma örnek olmalı. Takımda iyi bir arkadaşlık var. Neymar ise kişilik ve futboluyla her geçen gün büyüyerek çocuklara örnek teşkil ediyor" dedi.

        Şampiyonluklar yaşamak için Neymar gibi birçok kaliteli futbolcuya sahip olmaları gerektiğini belirten Dunga, milli takımın eski kaptanı Paris Saint-Germain forması giyen Thiago Silva ile bu durumu konuştuğunu da belirterek, "Lider oyunculara daha fazla ihtiyacımız var. Kaptanlık pazubenti takmamak, oyuncuları daha az lider yapmaz" ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ