Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Fikret Orman, Fikret Orman Beşiktaş, Fikret Orman açıklamalar - Beşiktaş Haberleri

        HTSPOR/Kartal YİĞİT

        Transfer çalışmalarını Sosa ile noktalayan Beşiktaş’ta Başkan Fikret Orman, bu sezon az ama öz transferlerle iyi bir ekip kurduklarını söyledi.

        HABERTÜRK’e konuşan Orman transferde atılan adımları değerlendirirken, “Transfer dönemi öncesi bütçemiz 11.5 milyon Euro idi. Mümkün olduğu kadar bu bütçeyi aşmamaya çalıştık. Hemen hemen denkleştik. Zaman zaman geç kaldığımız için eleştirildik ama bütçeyi de aşmayarak kulubü zora sokmadık. Demba Ba için Chelsea’nin istediği ilk rakam 13 milyon Euro’ydu. Kıran kırana pazarlıklar sonrası bu rakamı 6’ya çektik. Üstelik bu parayı uzun vadede ödeyeceğiz. Motta için 1.1, Gökhan için ilk etapta 1.3 ve Sosa için de 3.4 milyon Euro bonservis ödeyeceğiz. Planlarımız tuttu. Bu seneki bütçeyi aşmadık ama neler çektiğimi ben bilirim” dedi.

        ‘BEN ARFA’YI ALMIŞTIK’

        Alınan oyuncuların kişiliğine de dikkat çeken Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “Transfer dönemi boyunca sürekli şunun altını çizdim. Yıldız isim almak kolay. Bastırırsın parayı, alırsın. Ama önemli olan karakterli oyuncular almak. Biz bu sene onu yaptık. Aldığımız yeni oyuncular kişilik olarak 10 numara. Sosa’yı uzun uzun araştırdık. O da çok düzgün bir çocuk. Demba Ba ve Cenk Tosun’u zaten herkes biliyor. Newcastle United’dan Ben Arfa’yı almıştık. Ancak bazı dengesiz hareketlerinin olduğunu öğrendik ve vazgeçtik. Bilic’in de Sosa’da ısrar etmesi rota değiştirmemizi sağladı” ifadelerini kullandı.

        "ARTIK BÜTÜN İŞİMİZ STAT"

        "Her şeyimiz planlı programlı. İlk geldiğimizde ‘Kulüp kayyuma gider’ deniyordu. Şimdi durum ortada. Bir yandan stat, bir yandan transferler... Bunlar kolay işler değil. Çok şükür yavaş yavaş işleri rayına oturtuyoruz. Şimdi artık ben ve arkadaşlarım tamamen stada kanalize olacağız.”

        "SAĞ BEKTE SORUN OLMAZ"

        "Hocamız Bilic, Sosa’nın alınmasından ötürü çok memnun. Teşekkür etti. Linnes’i de bitiriyorduk ama Molde bırakmadı. Ancak sağ bekte sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Elimizde Serdar Kurtuluş var, Atiba, Necip ve İsmail de bu bölgede oynuyor. Özellikle Serdar’ı kazanmalıyız."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ