Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Fatih Terim Sepp Piontek Habertürk TV, Fatih Termi Sepp Piontek - Futbol Haberleri

        A Milli Takımımız, EURO 2016 Elemeleri'ndeki ilk sınavı olan İzlanda maçı öncesi son provasını Danimarka önünde verecek. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile Ay-Yıldızlı ekibimizin 1990-93 sezonunda teknik direktörlüğünü yapan Danimarka'nın efsane hocası Sepp Piontek, SHOW TV Spor Spikeri Fatih Kuşçu'ya konuştu...

        Sözlerine Türkçe "Merhaba, ben Türkiye'yi çok seviyorum. Fatih Terim'i çok seviyorum, o büyük bir antrenör" diyerek başlayan Piontek, "Fatih Terim ne kadar büyük bir antrenör olduğunu gösterdi. Terim ile gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

        Fatih Terim ise "Sepp hayatımdaki çok önemli insanlardan bir tanesi. Ailece görüştüğümüz için çok mutlu oldum. Dünyanın tanıdığı Piontek bizim için şanstı... 2 ay önce Antalya'ya gelerek pro-lisans kursu verdi. Derwall ile Şenes Erzik bizi bir araya getirdi. Çok güzel bir ortamda çalıştık. O dönem, Türk futbolu için atılacak bütün adımlar atıldı. 10-15 senelik bir takım çıkardık ve onlar da başarılı oldular. Sepp ile her zaman çok düzgün bir ilişkimiz oldu; çok direkt bir insan. Danimarka futbolunun önemli mimarlarından bir tanesi. Biz daha buralara gelemeden, Sepp çok daha iyi yerlerdeydi" diye konuştu.

        "TÜRKİYE'NİN ELEMELERİ GEÇMESİNİ İSTERİM"

        Tecrübeli hoca Piontek, "Fatih Terim, Türkiye'nin en iyi teknik direktörü. Türk futbolunu ve Türk futbocuları en iyi o tanıyor. Hiddink'in Türk Milli Takımı'nın başına geçtiğini duyduğumda çok şaşırdım; Türk futbolu için doğru adam Hiddink değildi. Danimarka'dan çok Türkiye'nin elemeleri geçmesini isterim" ifadelerini kullandı.

        "BU OYUNU KORUYALIM"

        Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ayrıca şunları söyledi: "Türk futbolunu kurtarmak için herkes önce kendisine baksın. Birbirimizi suçlamayı bırakalım. Bütün birimler ortak payda içinde hareket etsin. Böyle yapmazsak; bu oyunun esas sahibi futbolcular bir gün sahada bu eylemi yapacaklar. O zaman bunu yönetmesi çok daha zor olacak. Sevdiğimiz bu oyunu koruyalım."

        TERİM İLE PİONTEK...

        Fatih Terim, Piontek'in görev yaptığı dönem, tecrübeli teknik adamın yardımcılığını ve U-21 Milli Takımı'nın teknik direktörlüğünü yapıyordu. Ay-Yıldızılı ekipte Piontek döneminin sonra ermesinin ardından (1993) Fatih Terim, A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü olmuştu.

        "ADAM GİBİ ADAM"

        Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, milli takımın eski teknik direktörlerinden Sepp Piontek'e iltifatta bulundu. Fatih Terim, yarınki Danimarka maçı öncesinde düzenlediği basın toplantısının ardından Sepp Piontek ile de kısa bir sohbet etti. Piontek'i basın toplantısının yapıldığı alana davet eden Terim kendisi için "Ona çok şey borçluyum. Bir defa böyle bir insan tanımaktan çok mutluyum. Onun dışında antrenörlüğüne zaten söylenecek hiçbir şey yok. Türkiye'de bir laf var; adam gibi adam diye. İşte onlardan biri" dedi.

        Terim, UEFA Finali'nde Piontek'in Kopenhag'da kendilerine büyük destek verdiğini dile getirdi.

        A MİLLİ FUTBOL TAKIMIMIZ'IN DANİMARKA VE İZLANDA İLE OYNAYACAĞI KARŞILAŞMALAR NAKLEN SHOW TV EKRANLARINDA OLACAK...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ