Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray, Galatasaray avukat yolsuzluk iddiaları - Galatasaray Haberleri

        Usülsüzlük yaptığı gerekçesiyle kulüpten uzaklaştırılan avukat Ayşegül Egemen, Beyaz TV’de Ertem Şener’in yönettiği programda yöneticileri topa tuttu. Şok iddialar ortaya atan Egemen şöyle konuştu: “Yolsuzluk görmek isteniyorsa, futbolcuların Arena’da maç esnasında giydiği formaların nasıl kaybolduğu, hangi yönetici ve yöneticilerin bunda imzası olduğu, işin kimlere dokunduğunu araştırsınlar. TT Arena’da mağazacılık ve parakendede büyük yolsuzluklar var. Toplam rakam 1.5 milyon Euro’dan fazla. Başkanın bunlardan bilgisi var. O yönetici hala görevde değil. Transferde olanlara siz yolsuzluk dersiniz, komisyon dersiniz, altyapısını yaparsınız. Hesabımdaki paralar iş avansı olarak geçti. Hepsinin altında Lutfi Arıboğan’ın imzası var. Arıboğan, Sedat Doğan, Ural Aküzüm, Ebru Gün ve Mahidur Dengiz, güvenlik ekibi eşliğinde bana zorla 500 bin TL’lik senet imzalattırdılar.”

        GALATASARAY'DAN İDDİALARA SERT YANIT

        PARALARI İADE ETMEDİ

        Sarı-Kırmızılı yönetim, bu iddiaların devam etmekte olan hukuki sürece müdahale niteliği taşıdığı ve tümüyle asılsız ve mesnetsiz olduğunu açıkladı. Ayşegül Egemen’in 2012-14 yılları arasında hukuk müdürü olarak görev yaptığı hatırlatılırken, “İlgili kişi çeşitli hukuki işlemler sebebiyle kulübümüz adına bir takım harcamalarda bulunmuştur. Ancak bir kısım belgelerin gerçekliğinden şüphe duyulmuş ve görevine son verilmiştir. Akabinde Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Baro Başkanlığı’na şikayette bulunulmuştur. İlgili kişinin yapacağı harcamaların yanı sıra kendi ihtiyaçları için de avans talebi olmuş ancak bu çekilen paralar iade edilmemiştir” denildi.

        500 BİN TL’Yİ BAŞKAN ÖDEDİ

        13 Nisan 2014’teki Genel Kurul’da yönetici Mete İkiz, avukat Ayşegül Egemen’den dolayı Galatasaray’ın 500 bin TL tutarında zarara uğradığını, bu parayı Başkan Ünal Aysal’ın cebinden karşıladığını açıklamıştı. Üyeler, Başkan’ı alkışlamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ