Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Fatih Terim canlı yayın, türkiye futbol direktörü fatih terim, fatih terim lig tv - Futbol Haberleri

        Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, Danimarka ile yapacakları özel maçın yanı sıra 2015 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde konuk olacakları İzlanda'ya karşı büyük bir ciddiyetle hazırlandıklarını söyledi.

        Lig TV'ye açıklamalarda bulunan Terim, Danimarka ile yapacakları hazırlık maçının İzlanda mücadelesi kadar önemli olduğunu belirterek "Danimarka karşısında İzlanda maçı öncesi hem eksiklerimizi hem fazlalıklarımızı göreceğiz. Maalesef az lig maçı oynayarak gidiyoruz. Danimarka karşılaşması gerek fizik gerek teknik açıdan iyi hazırlık mücadelesi olacak" dedi.

        Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasını değerlendiren tecrübeli teknik adam, şunları belirtti:

        "Ligin ilk maçları hiçbir zaman tatmin eden bir seviyeye çıkmaz. Birkaç oyuncumuzun sakatlığı veya oynamaması bizi üzüyor. Milli oyuncu havuzumuzun her pozisyon için gerekli alternatifi taşıdığı inancını taşıyorum. Milli maçlarda istek ve arzu daha üst seviyeye çıkacaktır. Tek şansımız İzlanda ile eylül ayında oynamamız. Hava çok soğuk olmayacaktır. Aleyhimize olan faktör ise İzlanda'da 25 lig maçının oynanması. Futbolcuların ligdeki form durumlarıyla Danimarka ve İzlanda maçlarındaki performanslarının çok farklı olacağını düşünüyorum."

        "4 SENELİK PLAN KOYDUK"

        Fatih Terim, sadece Avrupa şampiyonasını hedef olarak önlerine koymadıklarını Dünya Kupası'na da takımı hazırladıklarını dile getirdi.

        Avrupa şampiyonasına bir şekilde gitmeyi istediklerini vurgulayan Terim, "Birinci hedefimiz gitmek. Önümüze 4 senelik plan koyduk. Avrupa şampiyonası muhakkak çok önemli. Çok ciddi şekilde hazırlanıyoruz. Ama dünya kupasına da bir takım hazırlıyoruz. Bu periyot içinde oyun anlayışımızı, aile yapısını ve takım olmayı tesis etmeyi düşünüyorum. Geçmişteki başarılarımız da böyle zamana yayılan başarılardı. Hem Avrupa şampiyonası hem dünya kupası için ciddi şekilde hazırlanan bir grup var" ifadesini kullandı.

        "BİRLEŞMEYE ÇOK İHTİYACAMIZ VAR"

        Taraftarlardan milli maçlarda kenetlenme isteyen Fatih Terim, buna ihtiyaçları olduğunu ifade etti.

        Terim, taraftarların artık kulüp takımların formalarıyla değil milli takım formalarıyla kendi maçlarında stadı doldurmalarını isteyerek "Kendi takımlarının formasına saygı duyuyoruz. Ama bizim maçlarımıza kırmızıyı, ay yıldızı giyip gelsinler. Bizim bu birleşmeye çok ihtiyacımız var. Biz birleşirsek neler yapabileceğimizi göstermiş ülkeyiz" diye konuştu.

        Fatih Terim, kulüplerin yaptığı gibi milli takımın da lisanslı ürünlerinin satıldığı mağazaların olup olmayacağı sorusunu, "O da başlıyor. Gerekeni yapacağız. Ama herkes bu formayı giyip gelmeli. Evinde seyrederken de giyinsin. O gün herkes böyle olmalı. Onların evde giymesi bile bize çok enerji gönderir. Bir yere gittiğimde turuncu görmekten, mavi görmekten bıktım. Biz kırmızıyı veya beyazı görmek istiyoruz. Bu ay yıldız bizi birleştirmeli. Artık böyle bir kavramımız olmalı" diye yanıtladı.

        Terim, grup elemelerinde Çek Cumhuriyeti ile de Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşılaşacaklarını ifade etti.

        VOLKAN DEMİREL'İN ALINMAMASI

        Fenerbahçe'nin tecrübeli kalecisi Volkan Demirel'in alınmama nedeniyle ilgili soruyu yanıtlayan tecrübeli teknik adam, şunları söyledi:

        "Volkan yanılmıyorsam 62 defa milli olmuş. Bunun 50'den fazlası benimle olmuş. Formda olduğu dönemde de çağırmışım, olmadığı dönemde de çağırmışım. Diğer futbolculardan farkı yok. Burada olmaması yönünde karar verdiysem, muhakkak ki bu onun da lehine olacak bir iştir. Bugün yok, yarın burada olabilir. Birçok kez kimse 'alınmaz' derken ben almışım. Yarın da formda olduğunda alırım. Polemik yapmanın manası yok. Bizim için her zaman değerli oyuncuydu. Bu sefer olmamasına karar verdim."

        "FUTBOLU ÖLDÜRÜYORUZ"

        Süper Lig'in Süleyman Seba sezonu olarak oynatılmasının hatırlatılması üzerine Terim, buna göre hareket edilmesi gerektiğini dile getirdi.

        Bu isme uygun ligin başlamadığına dikkati çeken Fatih Terim, "Açıkçası futbolu öldürüyoruz. Bu unsurların içinde en masumu futbolcular. Çok ağır küfürler altında, mutlak kazanmaya endekslenmiş bir futbolcu olmak kolay bir şey değil. Koca koca insanlar, protokol tribününde kavgalar, küfürler ediyor. Şu anda futbolumuzun bahar iklimi yok, kara iklimi var. Kurgulanmış küfürlerle beraber maç boyunca insanların ailesine, çocuklarına, sevdiklerine, kendilerine hakaretlerle nereye varılabilir ki" diye konuştu.

        "İYİLER HİÇ Mİ SAVAŞMAYACAK"

        Futbolu meslek edinmiş olarak kendilerinin bununla mücadele etmesi gerektiğini vurgulayan Terim, "İyiler hiç mi savaşmayacak? Hepimizin el birliğiyle bir öncüye bakmadan, doğru neyse başlamamız gerektiği, hatta geç kaldığımız düşüncesindeyim. Şu anda hangi taktik, hangi oyuncu ve proje diye konuşmamız gerekirken, konuştuklarımız küfürler ve cezalar. Aklımızı başımıza almanın zamanıdır. Yoksa el birliğiyle futbolu öldürüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

        A Milli Futbol Takımımız'ın, hafta içinde hazırlık maçında Danimarka ile ve ardından Euro 2016 Elemeleri A Grubu'nda İzlanda ile yapacağı karşılaşmalar öncesi Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Lig TV'ye konuk oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ