Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Milli Takım Ana sponsoru, A Milli Futbol Takımı Sponsorları - Futbol Haberleri

        NG Kütahya Seramik'in A Milli Futbol Takımı ana sponsorluğuyla ilgili imza töreni Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Birinci Başkan Vekili Servet Yardımcı, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral ve milli takım oyuncularının da katılımıyla Riva'da bulunan TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

        TFF Başkanı Yıldırım Demirören, kendilerine heyecan ve gurur veren çok özel bir işbirliğini başlatmak için bir araya geldiklerini belirterek "Türkiye'nin en köklü markalarından birinin, milli takımımızın ana sponsorları arasına katılmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Kendilerine bize sundukları uzun süreli destek için şükranlarımı sunarım" dedi.

        Federasyon olarak göreve başladıkları ilk günden itibaren Türk futbolunun marka değerini yükseltmek için büyük bir çaba içine girdiklerini anlatan Demirören, şunları söyledi:

        "Bunun için pek çok önemli projeye imza attık ve imza atmaya devam edeceğiz. Öncelikle futbolumuzun geleceği olan genç yetenekleri keşfetmek, yetiştirmek üzere eğitim ve altyapı yatırımlarını başlattık. Türk futbolundaki kaos ortamını düzene sokmak için sorumluluk aldık. Tüm kulüplerimize eşit mesafede, adil bir yönetim için kolları sıvadık. Başka bir deyişle, değerlerimizi korumaya aldık. Futbolu şiddetten arındırmak için e-bilet ve Passolig sistemini getirdik. Kötü tezahüratı yüzde 90 oranında azalttık. Buradan taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Bunu tamamen bitireceğiz. Centilmenlik, rakibe saygı, sportmenlik gibi kaybolmaya yüz tutan erdemleri tekrar yaşatmaya başladık. Başka bir ifadeyle değerlerimizi hatırladık ve hatırlattık. Ben buradan tüm marka yöneticilerine ve reklam verenlere bir mesaj vermek istiyorum: Büyük, küçük tüm takımlarımıza gönül rahatlığıyla sponsor olsunlar. Biz federasyon olarak, Türkiye'de futbolun markaları için, iletişimi için, seyirciler için, nezih ve çekici bir ortama dönüşeceğinin garantisini veriyorum. Büyük, küçük tüm futbol takımlarımızla sponsorların buluşması için uygun ve cazip futbol ortamı yaratacağımıza, bu doğrultuda her imzaladığınız tarafı da destekleyeceğimizden hiçbir şüpheniz olmasın."

        NG Kütahya Seramik'in diğer markalara da örnek olması temennisinde bulunan Demirören, firmanın 3 yıllık ana sponsorluk döneminin her bir yılında 5 milyon lira maddi destek sağlayacağını bildirerek "Pek çok kulübümüzün hak ettiği şartlarda sponsor bulamadığı bir dönemde, milli takımımızın bu kadar güçlü bir sponsor desteğine sahip olması, diğer markaların da takdirini kazanacak ve kulüplerimiz için de önemli sponsorluk anlaşmalarını yolunu açacaktır. Türk futbolunda, 'ben' yerine 'biz' demeye başladığımız bu dönem, büyük başarıların da başlangıç noktası olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

        NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral ise kendisi, ailesi ve şirketleri adına çok önemli bir gün yaşadıklarını, büyük heyecan içinde olduğunu söyledi.

        Söyleyeceklerinin usulen değil, içten gelen duygular olduğunu dile getiren Güral, "Hayatımda çok fazla imza attım. Ama bugünkü durum, benim heyecanımı, mutluluğumu tarif edemeyeceğim kadar büyüttü. Ülkemizin önemli değerleri vardır. En önemlilerinden biri de Türk ulusunun olmazsa olmaz spor dalı futboldur. Böylesine değerli oyuncularla donatılmış milli takımımızla birlikte olmak, destek vermek, şahsım ve ailem için büyük onur" diye konuştu.

        Toplantıda yer alan milli sporculara da hitap eden Güral, şunları söyledi:

        "Biz sizlerle gülüyoruz ve ağlıyoruz. Bugüne kadar çok güldük ve ağladık. Bundan sonraki dönemde sizlerin yaşatacağı başarılarla daha da çok ağlamak, sevinç gözyaşları dökmek istiyoruz. Mutluluktan akacak bu gözyaşlarını lütfen bizden esirgemeyin. Bizler sizlere, hocamız Fatih Terim önderliğinde alacağınız başarılara inandık. Lütfen sizler de inanın. Önünüzde uzun bir maraton var ve yarın ilk adımlar için yola çıkacaksınız. Bu süreç, başarıların ve zaferlerin bizi ağlatacağı bir yolculuk olsun. Sizlerin her zaman yanınızda olacağız. Yolunuz açık, zaferleriniz bol olsun."

        Törenin sonunda Yıldırım Demirören, Servet Yardımcı, Fatih Terim ve Erkan Güral'ın katılımıyla sponsorluk sözleşmesine imza atıldı. Demirören tarafından Güral'a 43 numaralı milli takım forması hediye edildi. Güral da Demirören, Yardımcı ve Terim'e futbol topu şeklinde seramikten birer plaket takdim etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ