Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Pandev, Dzemaili, Pandev Dzemaili Galatasaray - Galatasaray Haberleri
        1

        27 Temmuz 1983’te doğan Pandev, Makedonya’nın kilit oyuncusu. Kariyerinde İnter ile 2010’da kazandığı Şampiyonlar Ligi, 3 İtalya Kupası, 2 İtalya Süper Kupası, 2 Kulüpler Dünya Kupası bulunuyor.

        2

        İtalya’da istikrarıyla tanınan yıldız oyuncu; Lazio’da 6, Inter’de 2, Napoli’de 3 sezon görev yaptı. Geride kalan 11 sezonda 376 maçta 91 gol attı. 1.84 boyundaki Pandev, hava toplarında etkinliği ile öne çıkıyor. Pozisyon yaratan ve uzaktan çektiği şutlarla etkili olan 31 yaşındaki ünlü oyuncu, ceza alanında rakiplerine korku saçıyor.

        3

        BLERİM DZEMAİLİ: SAVUNUR-ATAR-ATTIRIR
        1986 doğumlu Makedon asıllı İsviçreli futbolcu, Zürih’teki başarılı performansının ardından Ada ekibi Bolton’a geçti. Uyum sağlayamayınca, iki sezon Torino ve Parma’ya kiralandı. Son 3 sezondur görev yaptığı Napoli’de yıldızlaştı. Her iki ayağını da iyi kullanan 28 yaşındaki ön libero, oyunun hem hücum hem de savunma tarafında görev alıyor.

        4

        Geçen sezon Serie A’da 24 maçta 6 gol attı, 4 asist yaptı. 2012-13 sezonunda lig ve Avrupa’da 41 maçta 9 kez ağları sarsarken, 3 de gol pası verdi. İsviçre Milli Takımı’nda 24 kez forma giyen Dzemaili, Ottmar Hitzfeld’in en güvendiği isimlerin başında geliyor. Milli Takım’da 24 maçta 2 golü bulunan Dzemaili, Dünya Kupası’nda Fransa’ya 40 metreden attığı golle hafızalara kazınmıştı.

        5

        YILDIZLARA KULÜBE YOLU GÖZÜKTÜ
        Pandev ve Dzemaili’nin gelişi, 5 yabancı kuralı nedeniyle taşları oynatacak. Telles formasını Hakan’a verecek. Chedjou’nun kulübeye çekilerek yerli bir stoperle (Zan veya Koray) devam edilmesi gerekecek. Çift forvete dönülürse, Olcan yedek kalabilir.

        6

        İtalyan gazeteciler Carlo Pizzigoni ve Gianluca Scudieri, Galatasaray'ın 2 transferini HTSPOR.COM'a yorumladılar...
        Gianluca Scudieri:
        Pandev, kanatlarda ve forvette oynayabiliyor. Çok teknik bir oyuncu. Aynı zamanda frikiklerde de çok etkili bir isim. Burak Yılmaz'ın yanına çok iyi bir partner olacaktır. Yılmaz'ın sakat veya cezalı olduğu durumlarda yerini rahatlıkla doldurabilir.

        7

        Dzemaili ise ayağı çok kuvvetli olan bir defansif orta saha oyuncusu... Milan, ayağı kırılan Riccardo Montolivo'nun yerine onu almak istiyordu. Montolivo ile aynı özelliklere sahip ama Dzemaili çok daha hızlı bir futbolcu. Kariyerine Sneijder'ın rolünde başladı. Prandelli, Dzemaili'den çok faydalanacaktır. Melo ile birlikte çok iyi işler başarabilirler.

        8

        Carlo Pizzigoni: Pandev, Inter tarafından yaratılmış bir isim diyebiliriz. İtalya'da bazı takımlarda oynadıktan sonra yeniden Inter'e döndü. Mourinho ile birlikte Şampiyonlar Ligi olmak üzere bir sezonda 3 kupa kazandı. Forvet arkasında çok etkili bir isim. Aynı zamanda saldırgan bir kanat oyuncusu da olabiliyor. Çok kaliteli bir oyuncu ama Benitez onu oynatmadı.

        9

        Çünkü Benitez için kanat oyuncularının çok koşması gerekiyor. Dzemaili, defansif orta saha oyuncusu. Çok dirençli bir isim. Aynı zamanda skora da katkı edebiliyor. Dünya Kupası'nda İsviçre forması ile Arjantin karşısında 120 dakika oynadı. Her iki futbolcu da iyi isimler...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ