Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş sosa beşiktaş'ta, sosa'nın beşiktaş'a transfer hikayesi, sosa habertürk - Beşiktaş Haberleri

        HTSPOR / Kartal YİĞİT

        Beşiktaş’ta uzun süren 10 numara arayışları, Jose Ernesto Sosa hamlesiyle son buldu.

        Peki Diego’dan Lanzini’ye, Belhanda’dan Ben Arfa’ya, Ruiz’den Taarabt’a kadar birçok ismin geçtiği transferde Sosa nasıl ‘Kartal’ oldu? HABERTÜRK, bu transferin perde arkasını ortaya çıkardı.

        Teknik direktör Slaven Bilic’in özellikle son 1 aydır ilk tercihi Sosa’ydı. Bu doğrultuda kolları sıvayan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Metalist Kharkiv ile temaslara başladı. Ukrayna’daki gerilim nedeniyle Jose Sosa’nın ayrılmak istemesi, Beşiktaş için en büyük avantajdı ama Metalist kanadında işler hiç de kolay değildi. Ukrayna ekibi, Sosa için ilk etapta 12 milyon Euro istedi. Bu rakam, Beşiktaş’ın ödeyebileceğinin 2 katından bile fazlaydı.

        ‘BİZ ALMAYA HAZIRIZ’

        Başkan Orman, Sosa’nın ayrılma isteğini kullanarak pazarlıkları sürdürdü. 1 hafta sonra rakam 7 milyon Euro’ya inmişti. Ancak 5 milyon Euro’luk indirim bile Kartal için yeterli değildi. Bu rakam da Siyah-Beyazlılar için fazlaydı. Bu noktada görüşmeler kilitlenme noktasına geldi.

        Ancak her şeyi değiştiren isim Mircea Lucescu oldu! Beşiktaş’ın Sosa görüşmelerinden haberdar olan Luce, Shakhtar Donetsk yönetimini harekete geçirdi. Shakhtar, “Eğer 7 milyon Euro’yu kabul ederseniz Sosa’yı biz alalım” teklifini iletti.

        En önemli yıldızlarından birini zirve için en büyük rakiplerinden biri olan Shakhtar’a vermek, Metalist’in işine gelmedi! Bunun üzerine Beşiktaş’la pazarlıklar yeniden hareketlendi. Uzun temaslar sonunda Metalist, Sosa’yı en azından kendisine karşı kullanmayacak bir takıma vermeye razı oldu. Ve 29 yaşındaki Arjantinli 10 numara, 3.5 milyon Euro karşılığında Beşiktaş’ın yolunu tuttu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ