Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor trabzonspor uefa avrupa ligi, beşiktaş uefa avrupa ligi, legia varşova nasıl bir takım, metalist kharkiv kadrosu, beşiktaş tottenham maçı, beşiktaş'ın avrupa ligindeki rakipleri - Futbol Haberleri
        1

        HTSPOR.COM / BURAK ÖZDEMİR
        Temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda İngiltere'den Tottenham, Sırbistan'dan Partizan ve Yunanistan'dan Asteras Tripolis ile eşleşti.

        2

        TOTTENHAM
        İngiltere Premier Ligi'nin gediklisi Tottenham'ın üst düzey oyuncularla kurulu bir kadrosu bulunuyor. Şampiyonlar Ligi play-off turunda Beşiktaş'ı eleyen Arsenal ile ezeli rakipler ve oynadıkları maçlar Kuzey Londra derbisi olarak adlandırılıyor. Beşiktaş ile Tottenham 2006 yılında UEFA Kupası B Grubu'nda karşılaşmış ve o dönemki kural gereği tek maç olan ve İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşmayı İngiliz ekibi 2-0 kazanmıştı.

        3

        DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN OYUNCULAR
        Forvet hattında İspanyol Roberto Soldado ile Emmanuel Adebayor gol yollarında en etkili oyuncular. Orta alanda Christian Eriksen ve Paulinho tehlikeli isimler arasında yer alırken, bu sezon Sporting Lisbon'dan transfer edilen Eric Dier de parlayan isimler arasında.

        4

        PARTIZAN
        Sırbistan'ın en köklü ve güçlü takımlarından Partizan'da Galatasaray'ın eski yıldızı Sasa İliç forma giyiyor. 37 yaşındaki tecrübeli isim takımın aynı zamanda kaptanlığını yapıyor. Belgrad takımının taraftarları dünya çapında bir üne sahip ve evlerinde oynadıkları her karşılaşma büyük taraftar baskısı altında geçiyor. Takımın en etkili oyuncuları orta sahada oynayan Nikola Ninkovic ve ön libero Nikola Dirincic.

        5

        ASTERAS TRİPOLİS
        Yunanistan temsilcisi Asteras Tripolis, Beşiktaş'ın son torbadan gelen rakibi. Yunan ekibi maçlarını 7.616 kapasiteli Theodoros Kolokotronis Stadı'nda oynuyor. Kadroda öne çıkan oyuncuları ise forvet hattında görev alan Arjantinli Facunda Parra ve orta alanda görev alan Martin Rolle göze çarpıyor.

        6

        UEFA Avrupa Ligi'ndeki bir diğer temsilcimiz Trabzonspor ise Metalist Kharkiv, Legia Varşova ve Lokeren ile eşleşti.

        7

        METALİST KHARKİV
        Daha önce Beşiktaş'ı ve Galatasaray'ı mağlup etme başarısı gösteren Metalist ile Trabzonspor da rakip oldu. İyi bir kadroya sahip olan Metalist'in en önemli oyuncuları forvet hattında yer alan Jose Sosa ve Trabzonspor ile Kayserispor'un eski oyuncusu olan Jaja ve savunmada görev alan Rodrigo Moledo. Takım maçlarını 38.685 kapasiteli OSK Metalist Stadı'nda oynuyor. Ancak geçtiğimiz günlerde Shaktar Donetsk'in stadı Donbass Arena'ya top mermisi düşmesi UEFA'yı endişelendiriyor ve karşılaşma başka yerde oynanabilir.

        8

        LEGIA VARŞOVA
        Polonya'nın önde gelen ekiplerinden Legia, taraftarı ile ön plana çıkan bir ekip. Play-offlarda oynanan Legia-Aktobe maçında büyük bir protestoya imza attılar. Bunun sebebi ise; Legia Varşova, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda karşılaştığı İskoç ekibi Celtic'i 4-1 ve 2-0'lık sonuçlarla yani toplamda 6 gol atarak yenip elemişti. Fakat 2-0 biten karşılaşmada cezalı oyuncu oynattığı gerekçesiyle hükmen mağlup sayılan Legia Varşova Şampiyonlar Ligi'nden men edilmiş ve yoluna Avrupa Ligi'nde devam etmek zorunda kalmıştı. Bordo-Mavili temsilcimiz geçen sezon da Legia ile rakip olmuş ve iki maçı da 2-0 kazanmıştı.

        9

        LOKEREN
        Belçika Ligi ekibi Lokeren maçlarını 12 bin kişilik Daknamstadion'da oynuyor. 31,50 milyon Euro değerinde olan takımın en önemli pyuncusu stoper mevkinde görev alan Alexander Scholz ile sağ bek Georgios Galitsios olarak gösteriliyor. Takım 25,4 yaş ortalamasına sahip genç bir kadroya sahip.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ