Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Spor Toto Süper Lig başlıyor, 2014-2015 sezonu, 57.sezon başlıyor, - Futbol Haberleri

        18 Mayıs 2014'te Fenerbahçe'nin şampiyonluğuyla tamamlanan 2013-2014 sezonunun ardından yaklaşık 3,5 ay ara verilen Süper Lig'de, 57. sezonun perdesi yarın Balıkesirspor-Akhisar Belediyespor ve Çaykur Rizespor-Gençlerbirliği maçlarıyla açılacak.

        Türkiye'nin 7 bölgesindeki 14 ilden 18 takım, 9 ay sürecek toplam 306 maçlık sezonda, yeni transferlerle güçlendirdikleri kadrolarıyla, belirledikleri hedeflere ulaşmaya çalışacak.

        56. yılını Fenerbahçe'nin şampiyonluğuyla geride bırakan Süper Lig'de geçen sezon ligden düşen Kayserispor, Antalyaspor ve Elazığspor'un yerlerini bu sezon İstanbul Başakşehir, Balıkesirspor ve Mersin İdmanyurdu aldı.

        İSTANBUL'DAN 5 TAKIM

        Yeni sezonda İstanbul'dan 5 takım (Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Kasımpaşa, İstanbul Başakşehir) mücadele edecek.

        Ligde ayrıca, Ankara'dan Gençlerbirliği, Balıkesir'den Balıkesirspor, Bursa'dan Bursaspor, Eskişehir'den Eskişehirspor, Gaziantep'ten Gaziantepspor, Karabük'ten Kardemir Karabükspor, Kayseri'den Kayseri Erciyesspor, Konya'dan Torku Konyaspor, Manisa'dan Akhisar Belediyespor, Mersin'den Mersin İdmanyurdu, Rize'den Çaykur Rizespor, Sivas'tan Sivasspor, Trabzon'dan da Trabzonspor mücadele edecek.

        İLK YARI 16 HAFTA OYNANACAK

        Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015 sezonu yarın başlayıp, 4 Ocak 2015 tarihinde yapılacak 16. hafta maçlarıyla devre arası tatiline girecek.

        İkinci yarı, 21 günlük aranın ardından, 25 Ocak 2015'te yapılacak 17. hafta maçlarıyla başlayacak ve sezon 31 Mayıs 2015'te tamamlanacak.

        İLK DERBİ 6. HAFTA

        Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015 sezonunda ilk derbi 6. haftada Galatasaray ile son şampiyon Fenerbahçe arasında, Türk Telekom Arena'da oynanacak.

        Ligde 8. haftada Beşiktaş-Fenerbahçe, 16. haftada ise Beşiktaş-Galatasaray derbileri yapılacak.

        Öte yandan, ligin 2. haftasında Trabzonspor-Fenerbahçe, 10. haftasında Galatasaray-Trabzonspor ve 12. haftasında da Beşiktaş-Trabzonspor karşı karşıya gelecek.

        4.YILDIZ YARIŞI

        Süper Lig'in 57. sezonu şampiyonluk adaylarından Fenerbahçe ile Galatasaray için ayrı bir anlam taşıyacak.

        Her iki ekibin de 1959'da başlayan lig tarihinde 19'ar şampiyonluğu bulunuyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun her beş lig şampiyonluğuna bir yıldız uygulaması kapsamında bu iki takımdan birisi sezon sonunda şampiyonluğa ulaşırsa, dördüncü yıldızı takan ilk ekip olarak rekabette bir adım öne geçecek.

        Lig tarihinde şampiyonluk yaşayan diğer takımlardan Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor'un yanı sıra, 6. şampiyon olarak sezona damga vurmayı amaçlayan ekipler, Fenerbahçe ile Galatasaray'ın dördüncü yıldızı takmaması için mücadele edecek.

        42 HAKEM GÖREV YAPACAK

        Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015 sezonunda 42 hakem görev yapacak.Süper Lig'de yeni sezonda görev yapacak hakemler içinde en kariyerlisi

        Cüneyt Çakır. Cüneyt Çakır'ın yanı sıra, Fırat Aydınus, Bülent Yıldırım, Hüseyin Göçek, Halis Özkahya, Barış Şimşek ve Mete Kalkavan, FIFA kokartlı hakemler olarak ligde düdük çalacak.

        Üst Klasman Hakem listede yer alan Sarper Barış Saka, bu sezon ilk kez Süper Lig'de görev yapacak.

        YENİ TEKNİK DİREKTÖRLER

        Süper Lig'de 2014-2015 sezonuna kulüpler ağırlıklı olarak teknik direktör değişikliği ile giriyor.

        Ligde mücadele edecek 18 kulüpten 11'i geçen sezonu bitirdiği teknik adamlarla yolunu ayırırken, sadece 7 kulüp başarıyı eski teknik adamlarla arayacak.

        Balıkesirspor, Beşiktaş, Eskişehirspor, Kardemir Karabükspor, Kasımpaşa, Sivasspor ve Torku Konyaspor takımları geçen sezonu tamamladıkları hocalarla yeni sezona hazırlanırken, Akhisar Belediyespor, Bursaspor, Çaykur Rizespor, Galatasaray, Gaziantepspor, Gençlerbirliği, Fenerbahçe, İstanbul Başakşehir (Eski adı İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Kayseri Erciyesspor, Mersin İdmanyurdu ve Trabzonspor ise teknik adamlarını değiştirdi.

        Süper Lig kulüpleri teknik direktör konusunda tercihlerini yine ağırlıklı olarak Türk teknik adamlardan yana kullandı. 18 takımlı ligde yeni sezonda 13 Türk, 5 de yabancı teknik adam çalışacak.

        MAÇLAR 18 STATDA OYNANACAK

        Süper Lig'de 2014-2015 sezonunda maçlar 18 ayrı statta oynanacak, 3 yeni stat ilk kez evsahipliği yapacak.

        Ligin yeni takımlarından İstanbul Başakşehir, maçlarını yeni yapılan Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynayacak. Açılışı sezon öncesi yapılan yeni stadın koltuk kapasitesi 17 bin 319. Torku Konyaspor, yapımı tamamlanan 42 bin kişi kapasiteli

        Yeni Konya Stadı'nda ikinci haftada taraftarlarıyla buluşacak. Bir sezon aradan sonra lige dönen Mersin İdmanyurdu da geçen sezon PTT 1. Lig'de maçlarını oynadığı 25 bin 497 kişilik Mersin Stadı'nda Süper Lig'de ilk kez rakiplerini ağırlayacak.

        Beşiktaş'ın, yapımı süren Vodafone Arena bitene dek maçlarını oynayacağı Atatürk Olimpiyat Stadı, 76 bin 92 kişiyle en çok seyirci alan stat durumunda. Ligde yeni sezonda maç oynanacak statlar içinde koltuk kapasitesi en az olanı Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu. Kardemir Kabübükspor'un maçlarını oynadığı stadın koltuk kapasitesi yenileme çalışmaları sonucunda 12 bin 400'e çıkarıldı.

        TRANSFERDE SON 5 GÜN

        Süper Lig'de sezon yarın başlarken, birinci transfer dönemi ise 5 gün sonra bitecek.

        Futbolda 10 Haziran'da başlayan birinci transfer ve tescil dönemi FIFA kuralları gereği 12 hafta sürecek ve 1 Eylül Pazartesi günü mesai saati bitiminde sona erecek.

        İLK HAFTANIN PROGRAMI

        Spor Toto Süper Lig'de yarın başlayacak 2014-2015 sezonunun ilk hafta maç programı şöyle:

        Yarın:

        21.00 Balıkesirspor-Akhisar Belediyespor (Balıkesir Atatürk)

        21.00 Çaykur Rizespor-Gençlerbirliği (Yeni Rize Şehir)

        30 Ağustos Cumartesi:

        18.30 Eskişehirspor-Torku Konyaspor (Eskişehir Atatürk)

        19.00 Bursaspor-Galatasaray (Bursa Atatürk)

        21.00 İstanbul Başakşehir-Kasımpaşa (BaşakşehirFatih Terim)

        21.45 Mersin İdmanyurdu-Beşiktaş (Mersin)

        31 Ağustos Pazar:

        18.30 Kayseri Erciyesspor-Trabzonspor (Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has)

        18.30 Sivasspor-Gaziantepspor (Sivas 4 Eylül)

        21.00 Fenerbahçe-Kardemir Karabükspor (Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ