Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş - Arsenal (Mustafa Pektemek penaltı pozisyonu) Motta penaltı pozisyonu (Arsenal Beşiktaş) Şampiyonlar Ligi - Futbol Haberleri
        1

        Dünyanın en iyi hakemlerinden biri olan Pedro Proença, Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmasına engel oldu.

        2

        Müsabakanın 24. dakikasında Mustafa Pektemek'in Debuchy ile girdiği mücadele çok kritik bir yerdeydi ve tehlikeliydi. Hakem her pozisyonda olduğu gibi bu pozisyonun da yanındaydı.

        3

        Mustafa'nın topa vuramadığını, Debuchy'nin müdahalesinde kesinlikle bir temasın bulunmadığını net bir şekilde süzerek "Devam" kararı verdi. Bence de burada penaltı yoktu. Ancak 42. dakikada durum öyle değildi.

        4

        Ayaklara baktığımız zaman, kayma ile ilgili prosedür kesinlikle doğru değil. Yani niyette suç unsuru var. Hakem Proença burada kanaatimce pozisyonu iyi süzemedi ve fal açtı, "Bir şey yok" dedi. Ancak o fal tutmadı. Pozisyon yüzde 100 penaltıydı.

        5

        Hemen hemen her pozisyonun yanında olan hakem, pozisyona çok yakın olmasına rağmen Wilshare'ın müdahalesini göremedi ve büyük bir hata yaptı. Aynı pozisyonlar Arsenal lehine olsaydı inanın hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterirdi.

        6

        DEBUCHY'Yİ ATTI, GÜNAH ÇIKARDI
        Hakemin sıkıntısı 72. dakikada ayan beyan ortaya çıktı. Debuchy topla oynama düşüncesinde ve Mustafa Pektemek'e oyun kuralları çerçevesinde bir müdahalede bulunuyor. Kesinlikle sarı kartlık bir hareket değildi. Proença 42. dakikada veremediği penaltının etkisi altında bu harekete ikinci sarı kartı çıkararak kırmızı kartla İngiliz oyuncuyu ihraç etti.

        7

        42. dakikada Beşiktaş'ın lehine vermediği penaltı ne kadar yanlış ise, Debuchy'nin ikinci sarı kartla oyundan atılması da o kadar yanlıştı. Bir hakemin, bir takımı hem ekonomik olarak hem de kariyer olarak nasıl engellediğini şimdi Pierluigi Collina varsın düşünsün.

        8

        WENGER: "BİRAZ ŞANSLIYIZ"
        Karşılaşmanın ardından konuşan Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, yaşanan pozisyonlara penaltı verilmediğini söyleyerek, "Pozisyonları tekrar izlememiz gerek. Ama saha içinde, ilk bakışta söyleyebileceğim penaltı kararlarında biraz şanslı olduğumuz" dedi.

        9

        İNGİLİZ YORUMCULAR DA DOĞRULADI
        Maçın devre arasında yayıncı kuruluşun İngiliz yorumcularla pozisyonları yorumladığı görüşmede iki pozisyonunda penaltı olduğu fikri ön plana çıktı. İngiliz yorumcu Alan Smith yaptığı açıklamada siyah beyazlıların iki penaltısının hakem Pedro Proença tarafından verilmediğini söyledi.

        10

        WİLSHERE'DEN PENALTI İTİRAFI
        Maç sonunda konuşan ve karşılaşmanın ilk yarısında ceza alanı içinde Motta'yı düşürdüğünü itiraf eden Wilshere, "Penaltı pozisyonunda Motta'ya müdahalem vardı" ifadelerini kullandı.

        11

        DÜNYA KUPASI'NDA DA OLAY YARATMIŞTI
        Portekizli hakem Pedro Proença, Hollanda-Meksika maçının uzatma dakikalarında Hollandalı futbolcu Robben’in ceza alanında kendini bırakmasını penaltı olarak değerlendirmişti. Meksikalı futbolcuların itirazlarına rağmen karar değişmezken, sonrasında kullanılan penaltıyı Huntelaar gole çevirmiş ve Hollanda maçı 2-1 kazanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ