Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Futbolun ustaları, Futbolun ustaları Kars, Futbolun ustaları kars'ta Ali Gültiken - Futbol Haberleri

        Kars'ta, "Futbolun Ustaları, Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor" adlı proje kapsamında Türk futbolunun ünlü isimleri genç yeteneklerle bir araya geldi.

        Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın hayata geçirdiği projeyle, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki gençlerle buluşmak üzere kente gelen eski milli futbolcular Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Ali Gültiken, Semih Yuvakuran, Hasan Vezir ve Hasan Şaş, bir otelde sporcularla yemekte buluştu.

        Tanju Çolak, burada yaptığı konuşmada, proje kapsamında çeşitli illerde genç yeteneklerle bir araya geleceklerini belirterek, amaçlarının buradaki insanları ziyaret etmek, onlarla kucaklaşmak olduğunu söyledi.

        Futbolseverlerin kendilerini televizyondan izlediğini ancak kendilerinin, 'hayır bizi televizyondan izlemesinler. Onların yanlarına kadar gidelim' dediklerini ifade eden Çolak, "Onlar bizi her zaman alkışladılar. Her zaman rüyalarında olduk. Onlarla birlikte olalım, misafirperverliklerini tadalım dedik. Dostluk köprüsü kurmak için buradayız" dedi.

        Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a da teşekkür eden Çolak, projenin mimarının kendisi, destekçisinin de bakan Kılıç olduğuna değinerek, şunları kaydetti: "Gerçekten doğru bir proje yaptığımızı her geçen gün daha iyi anlıyoruz. Gittiğimiz yerlerdeki ilgi, sevgi en üst seviyede. Amacımız çocuklarla sohbet etmek, paneller yapmak, onlara güzellikleri sunmak. Ağabeylerini tanımaları için kasetlerimiz var onları izlettireceğiz. Elimizden ne geliyorsa yapacağız. Onları mutlu etmek için buradayız. Spor böyle güzellikleri olan bir olay" diye konuştu.

        Ali Gültiken de proje kapsamında ülke, gençlik ve kendileri adına önemli adımlar attıklarını ifade ederek, ilk günden itibaren olan heyecanlarının katlanarak arttığını bildirdi.

        Türkiye'nin nadide yerlerine gittiklerini anlatan Gültiken, şöyle devam etti:

        "Güzel insanlarla karşılaşıyoruz. Pırlanta gibi kardeşlerimizle beraber olma imkanını yakalıyoruz. Sizlerin sıkıntılarınızı dinliyoruz. Bunları devletin burada bulunan temsilcileriyle paylaşıyoruz. Bu hem bu işin gelişmesine vesile olurken hem gençlerimizin tecrübelerinden faydalanacakları insanlarla bir arada olmalarına vesile oluyor. Bizler açısından bir ayrıcalık. Hepimiz projenin içinde olabilmenin bir şans olduğunu düşünüyoruz. Bu devletimize ve gençliğimize ve sporumuza hizmet. Bu açıdan da bu fırsatı oluşturanlara teşekkür ediyoruz."

        Eski milli futbolcular yemeğin ardından sporcularla sohbet etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ