Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray muslera fenerbahçe açıklama, muslera süper kupa açıklaması, muslera galatasaray - Galatasaray Haberleri

        Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanan derbi müsabakasında maçın adamı seçilen Muslera, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'den ödülünü aldığı sırada Fenerbahçe taraftarları tarafından da alkışlanmıştı.

        Maç sonrasında twitter adresinde sarı-lacivertli taraftarlara teşekkür eden Muslera, konuyla ilgili GSTV'ye açıklamalarda bulundu.

        Galatasaray'da forma giyen bir yabancı olarak Fenerbahçe taraftarı tarafından alkışlandığı için kendisiyle gurur duyduğunu aktaran deneyimli kaleci, "Maçın adamı seçildiğimde Fenerbahçe taraftarı da beni alkışladı. O anda kendimi gururlu hissettim. Bir yabancı olarak Galatasaray'da oynamama rağmen Fenerbahçe taraftarının beni alkışlaması gurur vericiydi. Onlara teşekkür etmek zorundaydım. Türkiye tarihinde kıran kırana geçen bir derbide beni alkışlayan karşı takım taraftarına sonsuz minnettarım" diye konuştu.

        GALATASARAY TARAFTARINA ÖVGÜ

        Kariyeri boyunca önemli derbilere çıktığını anlatan Fernando Muslera, "Türkiye'ye geldiğimden beri söylüyorum. Galatasaray taraftarı gibi bir grubu kariyerim ve hayatım boyunca görmedim. Roma-Lazio derbisinde bulundum ama orada da böyle heyecan verici bir taraftar yoktu" ifadelerini kullandı.

        Uruguaylı milli kaleci, kupayı penaltılarda kaybetmelerine rağmen kendileri açısında güzel bir maç olduğunu vurgulayarak, "Maç kıran kırana geçti. Maç 0-0 bittikten sonra uzatmalara gitti. Maç esnasında güzel kurtarışlarım oldu. Sonra penaltılara kalınca işin içine şans girdi. Biz de şanssızlık yaşadık" değerlendirmesinde bulundu.

        Seri penaltı atışlarında arka arkaya 2 güzel kurtarış yaptığının hatırlatılması üzerine Muslera, "Penaltılarda aniden bir karar alıp, bir yöne doğru atlıyorum. Top, atladığım yöne gelirse, yarım kurtarılmış bir penaltı sayılabilir. Kararsızlık tehlikelidir, onun için her zaman kararlı olmak lazım. Penaltıları çok seviyorum. En azından bir tane kurtarırım diyorum. Arkadaşlarım hataya düşer mi bilemiyorum ama maalesef öyle oldu" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ