Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol demirören gümüşdağ görüşme, türk futbolu dev zirve, - Futbol Haberleri

        Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ile başkan yardımcısı Mesut Hoşcan, Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) ziyaret etti.

        Spor Toto Süper Lig'de yeni sezon öncesinde iyi niyet ziyaretinde bulunan Gümüşdağ ve Hoşcan, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı ve yönetim kurulu üyesi Cengiz Zülfikaroğlu ile yaklaşık 1,5 saat süren toplantı yaptı

        TFF'nin İstinye'deki merkezinde gerçekleştirilen ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan başkan Yıldırım Demirören, 25 Ağustos Pazartesi günü Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak TFF Süper Kupa maçı ile ilgili, "Galatasaray ve Fenerbahçe camiasına ve yönetimlerine teşekkür ediyorum. Bu maçın gelirlerini Soma'da hayatını kaybeden işçilerin ailelerine bağışlayacaklar. Bu çok önemli bir adım. Kardeşliğin sahaya ve tribünlere yansıması gerekiyor. Pazartesi günkü maç sadece bir kupa mücadelesi. 90 dakika sonunda maç bitecek, olumlu yönlerini tartıştığımız sürece futbolun kalitesini bir yere getiririz" diye konuştu.

        Yeni sezonun tüm futbol camiasına hayırlı olması dileğinde bulunan Demirören, şunları kaydetti:

        "Geçmişi unutup, 'ben değil biz' diyerek, bütün kulüpler futbol adına hareket edersek, futbolumuzun marka değerini yükselteceğimize inanıyoruz. Biz, kulüplerin problemlerini çözmek için buradayız. Ama her şeyin federasyondan beklenmemesi lazım. Kulüplerin de kendilerine bakıp, kendi problemlerini çözmesi gerek. Kulüplerimizin mali tablolara ve dengelere eğilmesi lazım. Günlük tedbirlerle uzun vadeli borçlanmalar ileri boyutlara gitti. Önümüzdeki sezon UEFA kriterleri de daha detaylı olacak. TFF olarak kararımız, mali kriterlere dikkat etmek ve kulüpleri buna zorlamak, yönlendirmek. Bunu tek taraflı yapmak istemiyoruz. Sistemin nasıl kurulacağına Kulüpler Birliği karar vermeli ki ortak bir karar alalım."

        Yıldırım Demirören, yöneticiler, futbolcular ve taraftarların yaptıklarıyla futbolun marka değerini yükselteceklerine inandığını aktararak, "Marka değeri sadece kulüplerin yapacağı bir şey değil. Bu, taraftardan futbolcuya, yöneticiye, teknik kadroya kadar hepimizin dikkat edeceği bir husus. Tabii ki haksızlık varsa tartışılacak. Ama bunu kavga ederek değil, makul şekilde çözmek lazım. TFF, yılda 80 bin maç yönetiyor. Birçok kulübümüz sponsor bulamıyor. İğneyi kendimize batırmamız gereken yer orası. Herkesin kulübüne ve marka değerine sahip çıkması lazım" ifadelerini kullandı.

        Uygulamaya geçirilen Passolig ile ilgili gelen bir soru üzerine TFF Başkanı, "Yeni bir sistem olduğu için kademe kademe gidecek. Zorlukları var. Bunlar da aşılacaktır. Bunun arkasında bir şey aranmaması gerek. Bugün herkesi rahatsız eden kitlelerinin düzelmesi için e-bilet çok önemli" değerlendirmesinde bulundu.

        Demirören, henüz Passolig uygulamasına dahil olmayan Fenerbahçe Kulübü ile görüşmelerin sürdüğünü belirterek, "Fenerbahçe Kulübü, muhakkak ki katılacaktır. Temennimiz odur. Yeni sezona yetişmezse kuralları vardır. Hem Passolig hem de Fenerbahçe Kulübü bunun bilincindedir" şeklinde konuştu.

        Gümüşdağ: "Futbolun beklemeye tahammülü olmayan öncelikli konuları var"

        Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ise TFF'yle, Türk futbolunun beklemeye tahammülü olmayan konularını konuştuklarını söyledi.

        Türk futbolunun marka değerini yükseltmek için çalışmalara başladıklarını kaydeden Gümüşdağ, şu ifadeleri kullandı:

        "Futbolun beklemeye tahammülü olmayan öncelikli konuları var. O konularla ilgili değerlendirmeler yaptık. Futbolun önemli sorunlarına eğileceğiz. Bunlarla ilgili ilk çalışmalara başladık. Toplantımız, bir sohbet ve istişare niteliğinde geçti. Faydalı olacağına inanıyorum. Hepimizin Türk futbolunun marka değerine katkı sağlamamızın gerektiğini baştan beri söylüyoruz. Bu anlamda gerek TFF başkanı ve yönetimi gerekse Kulüpler Birliği Vakfı yönetimi, katkı sağlayacağımızı söyleyebilirim."

        Türk futbolunda kulüplerden çıkarlarından çok ortak menfaatlerin önemli olduğuna vurgu yapan Göksel Gümüşdağ, "Hepimizin derdi Türk futbolu olmalı. Marka değeri yükselmedikçe sponsorların talip olması mümkün değil. Bundan dolayı kulüplerin kendi penceresinden bakmasının doğru olmadığını düşünüyorum. Kulüpler Birliği Vakfı, gelecekte 18 kulüple temsil edilmeye başlayacak. Birlik ve beraberliğimizi oluşturmak için buradayız. Önceliğimiz, marka değeri, mali yapılar, federasyon ile daha çok istişare yapmak. TFF'nin de bize bu konuda desteği var" ifadelerini kullandı.

        Gümüşdağ, TFF Süper Kupa maçıyla ilgili, "Fenerbahçe ve Galatasaray'a başarılar diliyorum. TFF Süper Kupa maçının fair-play ve centilmenlik içinde geçeceğine inanıyorum. Ligler başlamadan önce bunun yansımasının olumlu olacağını düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ