Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Fransa Mevlüt Erdinç, Mevlüt Erdinç transfer açıklaması. Mevlüt Erdinç St. Etienne, Mevlüt Trabzonspor - Futbol Haberleri

        UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Kardemir Karabükspor ile karşılaşacak Fransa'nın Saint-Etienne takımında, teknik direktör Christophe Galtier, "Kardemir Karabükspor tarihinde ilk defa Avrupa kupalarına katılıyor. Bu, onlar için yeni bir deneyim. Her şeylerini verecekler. Bizim için zorlu bir maç" dedi.

        Christophe Galtier, maçın oynanacağı Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, rakiplerinin organize ve iyi bir takım olduğunu belirtti.

        Kardemir Karabükspor'un, Rosenborg'u elediğini hatırlatan Galtier, "Karabük'ün Avrupa'da oynayabilecek oyuncuları var. Kanat oyuncuları çok etkili. Akpala'dan bahsedebiliriz. Avrupa tecrübesi ve kalitesi olan bir golcü. Gerideki oyuncuları da kaliteli. Dün Beşiktaş'ı da izledik. Türk takımları, Avrupa'da etkili maçlar çıkartıyor. Kardemir Karabükspor tarihinde ilk defa Avrupa kupalarına katılıyor. Bu, onlar için yeni bir deneyim. Her şeylerini verecekler. Bizim için zorlu bir maç olacak" diye konuştu.

        Christophe Galtier, lig ve Avrupa kupası maçları arasında farklar olduğunu belirterek, "İlk maçı deplasmanda oynuyoruz. Buradan iyi sonuç alıp, evimize avantajlı dönmek istiyoruz. Buradaki dezavantajı, avantaja dönüştürmek istiyoruz" ifadesini kullandı.

        MEVLÜT ERDİNÇ: "TRANSFER TEKLİFİ YOK"

        Fransız ekibinde forma giyen Türk futbolcu Mevlüt Erdinç ise bir Türk takımına karşı oynamanın kendisine gurur verdiğini, çok mutlu olduğunu ancak turu geçmek için çalışacaklarını ifade etti.

        Kardemir Karabükspor'u çok iyi analiz ettiklerini, izlediklerini, oyuncularını yakından tanıdıklarını vurgulayan Mevlüt, "Kardemir Karabükspor iyi bir takım. Kardemir Karabükspor, Rosenborg'u eledi ve motivasyon olarak şu anda iyiler. Bu sezona ben de iyi başladım. İki maçta, üç golüm var. Böyle devam etmek istiyorum" dedi.

        Karşılaşmada şansların eşit olduğunu belirten Mevlüt Erdinç, şunları kaydetti:

        "Kurada Kardemir Karabükspor çıkınca, arkadaşlarım beni aradı. Sevindim. Benim için ülkeme gelmek özel bir şey. Gurur duyuyorum. Ancak bizim için önemlisi turu geçmek. Gol atarsam da farklı bir duygu olacak. Ama işimiz bu. Kardemir Karabükspor'da Ahmet ilhan Özek'i tanıyorum. Milli takımdan arkadaşım. Bir de Fransa'dan birkaç futbolcuyu tanıyorum."

        Mevlüt Erdinç, Türk takımları tarafından transfer edilmesinin söz konusu olduğunun hatırlatılması üzerine "Kulübüme bir teklif gelmedi. Ben Saint-Etienne'de kalıyorum. Böyle bir durum yok" ifadesini kullandı.

        HAZIRLIKLAR TAMAM

        UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Kardemir Karabükspor ile yarın karşılaşacak Fransa'nın Saint-Etienne takımı, hazırlıklarını tamamladı.

        Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda, teknik direktör Christophe Galtier yönetiminde yapılan antrenman, ısınma hareketleri ile başladı. Yaklaşık 1 saat süren ve daha sonra basına kapatılan antrenmanda, maçın taktik çalışmasının yapıldığı öğrenildi.

        Saint-Etienne takımı, antrenmanın ardından Safranbolu ilçesindeki bir otelde kampa girdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ