Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Süper Kupa, Fenerbahçe Galatasaray, Diego Galatasaray, Diego Süper Kupa, Diego sakatlık - Fenerbahçe Haberleri

        AS Roma ile oynanan ve 3-3 sona eren hazırlık maçının ardından basın toplantısında konuşan Kartal, "İstediklerimizi, hafta içi yaptığımız çalışmalar doğrultusunda sahaya yansıttık. Maçta skordan ziyade neler yapabileceğimiz ve nasıl bir düzenle oynayacağımız önemliydi. İstediklerimizi, taktiksel olarak oyun felsefemizi rakibimize hissettirerek, bir bütün olarak maçın 3'te 2'lik bölümünde sahaya yansıttık. Zaman zaman da bazı konularda yapamadığımızı düşünüyorum. Seyircilere güzel bir maç izlettirdiğimiz için özellikle de kendi takımım adına çok mutluyum" dedi.

        Bazı oyuncuların Dünya Kupası'ndan geç gelmeleri nedeniyle fizik olarak diğer oyuncular seviyesinde olmadığını ifade eden Kartal, "Onları bu tip maçlarda daha çok oyunda tutarak diğer oyuncuların seviyesine çıkarmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

        "SALİH'E BAŞARILAR"

        Kartal, sarı-lacivertli takımdan Roma'ya transfer olan Salih Uçan'a da başarılar dileyerek, "Çok genç bir takıma sahipler. Açılış maçlarında zaman zaman iyi oynadılar. Onları tebrik ediyorum ve yeni sezon için başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

        "HER MAÇ İÇİN AYRI STRATEJİ UYGULAYABİLİRİZ"

        Basın mensuplarının 'Bu maç Pazartesi günü oynanacak Süper Kupa finali için Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli'ye ölçü olur mu' sorusuna ise Kartal, "Biz sadece bu maç için düşünmüyoruz. Genel anlamda tüm oynayacağımız maçları göz önünde bulundurarak kendi oyun felsefemizi düşünüyoruz. Bu maçı da Galatasaray ile oynayacağımız maçın provası olarak düşünmedik. Her maç için farklı strateji uygulayabiliriz, bu maç da bunlardan birisiydi" cevabını verdi.

        "DIEGO'NUN DURUMU BELLİ DEĞİL"

        Tecrübeli teknik adam, Diego Ribas'ın Süper Kupa maçında oynayabilmesi için yönetimle görüşüp görüşmediği hakkında gelen bir soru üzerine de, "Yönetimle bu konuda görüşmem olmadı şu ana kadar. Diego da bizim diğer oyuncular gibi bir oyuncumuzdur. Bizim için öncelik oyuncularımızın sağlığıdır. Önce bir takımla çalışmalara başlasın, ondan sonra daha geniş ölçüde değerlendiririz. Şu anda oynayacak ya da oynamayacak diye herhangi bir şey söyleyemem" şeklinde konuştu.

        ROMA CEPHESİ

        AS Roma Teknik Direktörü Rudi Garcia ise basın toplantısında, "Karakterini ortaya koyan bir takım vardı sahada. Zor maçlar olacaktır muhakkak ama bütün sezon böyle devam etmemiz gerekir. Takımın savunması da hücumu da gayet iyi durumda. Ligin ilk haftasında Fiorentina ile oynayacağız. Fenerbahçe, yapı itibariyle Fiorentina'ya benzer bir takım. Dolayısıyla bu hazırlık maçı takımı denemek için iyi bir fırsat oldu. Gerçek Roma'yı Fiorentina maçında göreceğiz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ