Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Kasımpaşa Adem Büyük, Adem Büyük kimdir, Adem Büyük htspor açıklama - Kasımpaşa Haberleri

        HTSPOR / Volkan KÖSE

        Kasımpaşa’nın iki sezondur gösterdiği başarıda büyük bir pay sahibi olan Adem Büyük, bu performansıyla Milli Takım’a kadar yükselmişti. Lacivert-Beyazlılar’ın kendisine kucak açtığını ve bu günlere gelmesini sağladığını ifade eden Büyük, Paşa’nın Türkiye’nin en büyük 5. kulübü olduğunu söyledi. Genç futbolcu, “Kasımpaşa gibi gücü ve tarihi küçümsenmeyecek bir kulüpte oynuyorum. Adımın duyulmasındaki en fazla pay Kasımpaşa’nındır. Bunu kesinlikle inkar edemem. Bence F.Bahçe, G.Saray, Beşiktaş ve Trabzon’dan sonra en büyük kulüp şu anda Kasımpaşa” ifadelerini kullandı.

        "İYİ BİR SEZON GEÇİRECEĞİZ"

        Yeni sezon hakkında da değerlendirmelerde bulunan Adem Büyük, “İki senedir hemen hemen aynı kadro ile oynuyoruz. Futbolcular olarak birbirimizi çok iyi tanıyoruz. İki sezondur Avrupa’yı kıl payı ile kaçırıyoruz. Kadromuzu şu anda yeterli görüyorum. Sadece alternatifli oyuncu ve kadro derinliği çok fazla yok. İyi bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

        "AZ TATİL ÇOK ÇALIŞMA"

        Başarılı forvet, 2014-15 sezonu öncesi verimli bir kamp dönemi geçirdiklerini ifade etti. Takım olarak çalışmalara erken başladıklarını söyleyen Adem Büyük, “Avrupa’ya giden takımların haricinde biz sezona daha erken başladık. Bu yüzden biraz yorgunluk var. Yani az tatil yaptık, çok çalıştık. Oynadığımız hazırlık maçlarında da hatalarımızı gördük. Fakat bu karşılaşmalar bizim için ölçü değil” diye konuştu.

        "EREN'İN YERİNİ DOLDURABİLİRİZ"

        Adem Büyük, Kasımpaşa’nın Bundesliga ekibi Hoffenheim’dan transfer ettiği Eren Derdiyok’a da geçmiş olsun dileklerini iletti. Adem, sakatlığı nedeniyle uzun bir süre sahalardan uzak kalacak olan yıldız golcünün çok önemli bir isim olduğunu belirtti. Büyük, “Eren’e geçmiş olsun diliyorum. Onun yerini doldurabilecek arkadaşlarımız var. Ancak Eren’in de bir an önce aramıza dönmesini ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

        "YABANCI KURALI DOĞRU"

        Adem Büyük, yeni sezonda uygulanacak olan 5+3+1 yabancı kuralını doğru bulduğunu söyledi. Türkiye’deki yetenekli oyunculara yeteri kadar şans verilmediğini belirten Büyük, “Bu kural, Türk futbolcusu için önemli bir fırsat. Bunu iyi değerlendirmemiz lazım. Bence yabancı sınırı arttığı zaman Türk futbolu daha kötü oluyor. Bu karar bana göre doğru. Federasyon genç ve Türk oyuncuların önünü açtı” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ