Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Serdar Ali Çelikler yazıları (Başkan Yıldırım ve çelişkileri) Serdar Ali Çelikler Aziz Yıldırım - Fenerbahçe Haberleri

        SAYIN Aziz Yıldırım, bu sene ilk kez bu seviyede bir kulüpte ve en üst düzey ligde belki de ilk kez ‘Başkan-Teknik Direktör’ olarak görev yapacak. Dolayısıyla bu sene bendeniz; Sayın Yıldırım’ın performansını başkanlık ve teknik direktörlük olarak iki ayrı dalda ele alacağım. Öncelikle Başkan Yıldırım’ın ‘Ersun Yanal’ı yeme dönemi’nde yaptığı açıklamalar ve Milliyet Gazetesi’ne verdiği röportajlarla ilgili “kafamda deli sorular” oluşturduğunu açıklamalıyım. Bilmem sadece ben mi farkındayım yoksa kendisine son kongrede oy veren 6 bin 800 küsur kongre üyesinden en azından bir ferd-i vahitte de aynı sorular oluşmuş mudur?

        1- Başkan demiş ki “Ersun Yanal değil, futbolcular şampiyon yaptı.” O zaman bu sene şampiyonluk gelirse İsmail Kartal mı yapmış olacak, yoksa yine oyuncular mı?

        2- Oyuncular aslan, kaplan ve karakterli çocuklar ise ve hiçbiri “Hocayı gönderin” demediyse, Kuyt neden kararı öğrendikten sonra “İyi yapmışsın” demiş?

        3- Madem Yıldırım’a göre Fener’in şampiyonluğunun sırrı aslında G.Saray’ın kötü gidişinde saklıydı; o halde G.Saray bu sene şampiyon olursa ‘doğal sonuç’ mu olur? Bu cümleden; tarihin en çok G.Saray şampiyonluğu görmüş başkanı olarak 17 yıllık başkanlık dönemi boyunca genelde G.Saray’ın çok daha iyi takımlar kurduğu ve daha iyi yönetildiği sonucu da çıkarılabilir mi?

        4- Şampiyonluklarda hocalardan daha fazla katkısı olan ‘onur mücadelesi yapan’ futbolcular, acaba Aykut Kocaman döneminde 9 ve 10 puan farklar yerken yeterince mücadele etmediler mi?

        5- Başkan “Aslında Yanal ile çalışmayacaktım ama araya hatırlı dostlar girdi” demiş. Fenerbahçe hocalarının belirlenmesinde hatırlı dostların katkısı varsa ‘Kurumsal Yapı’ya ne oldu?

        6- Sayın Başkan, Yanal için “Aslında takım çalıştırmayı da bilmiyor” demiş. Aykut Kocaman için de benzer yorumları var. Her iki hocanın yardımcısı olan İsmail Kartal’ın göreve gelme kerameti nedir o halde?

        7- Başkan’ın çok doğru bir yorumu var: “Bu iş ekip işidir. Başarıda herkesin katkısı vardır” diyor. Haklı. Ama yine başkana göre Aykut Kocaman-Zico ve Yanal’ın katkıları yok herhalde?

        YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ